Šport
81 ogledov

Zmagal v pokru, odšel na Krf

1/18
Žurnal24 main
V petek se je v Casino Portorož s finalnim turnirjem najboljše petdeseterice zaključila letošnja prva sezona Študentske poker lige, ki so jo organizirali pri ŠOU v Ljubljani, v sodelovanju s PokerNews.si.
Kje je galerija iz Portoroža? Točno TUKAJ!

Po kar nekaj urah zanimivega dogajanja, je na koncu naslov najboljšega povsem zasluženo pripadel Simonu Nemaniču, ki je turnir začel z največ žetoni in ga končal s prav vsemi, potem ko je v heads-up delu turnirja ekspresno opravil še s svojim zadnjim nasprotnikom Žigo Babičem. Nemanič, ki je bil prepričljivo najboljši že na rednih brezplačnih turnirjih v ljubljanskem klubu K4, si je tako priigral PokerStarsov komplet žetonov, PokerNewsov paket artiklov, kopalni plašč z napisom Prvak ŠOU pokra, bon za izdelavo poker mize v vrednosti 800€ ter 1-tedenski oddih za 2 osebi, na otoku Krfu.

A pojdimo lepo po vrsti, saj na turnirju ni nastopil le Simon, temveč je romanje v Portorož opravilo kar 36 študentov, medtem ko so preostali zaradi drugih obveznosti žal zamudili višek letošnje sezone študentskega pokra. Kakorkoli že, vsi igralci, ki so prispeli v naše prekrasno obmorsko letovišče, so nato nekaj minut čez devetnajsto pričeli z igro, okrog triindvajsete, pa je že bila znana zasedba tokratne finalne mize.

S finalke se je po le nekaj odigranih igrah nato prvi poslovil Marko Pucelj, za katerega je bil usoden Luka Pogorelec. Pucelj je pred flopom višal na 3.500, Pogorelec pa je s pozicije BB, njegovo stavo le izenačil in tako sta si fanta skupaj pogledala flop {K-Diamonds}{7-Clubs}{3-Clubs}. Tu je Luka najprej čekiral, Marko je v igro spravil novih 5.000 žetonov, temu pa je sledil Pogorelčev all-in. Marko je njegovo stavo izenačil z {A-Diamonds}{K-Spades}, medtem ko je Luka v rokah držal {K-Clubs}{Q-Clubs}. Vse je bilo torej odvisno od zadnjih 2 skupnih kart, ki pa sta tehtnico prevesili na stran Pogorelca, saj je {8-Clubs}, ki je padla na riverju, njemu poklonila barvo in tako izločila Puclja s turnirja.

Do prvega odmora na finalni mizi, ni zdržal niti Matej Mojškrc, ki se je z {A-Hearts}{6-Hearts} zaletel v {A-Clubs}{10-Hearts}, ki ju je v rokah držal Blaž Porenta in tudi zanj je bilo turnirja prehitro konec.

Na 8. mestu je turnir končal Dean Bon, ki je v svoji zadnji igri vse svoje upe polagal na {J-Spades}{J-Diamonds}, a nesrečno naletel na Blaža Porento, ki je v rokah držal {Q-Spades}{Q-Diamonds}. Rešitve za Bona ni bilo in na mizi je zazijalo še eno prazno mesto.

Le nekaj minut kasneje se je poslovil tudi Domen Sterle, ki je v svoji zadnji igri zarinil z {A-Spades}{9-Clubs}, njegovo stavo pa je s {K-Clubs}{10-Spades} izenačil Luka Pogorelec. Slednji je bil za svojo pogumno potezo nagrajen s strani skupnih kart, saj mu je desetka, ki jo je prinesel že flop, prinesla prednost, ki je Pogorelec ni več izpustil iz rok.

A kljub tej zmagi, je nekaj iger kasneje izpadel tudi Pogorelec, ki je sicer celoten turnir odigral zelo dobro in se kljub začetnemu žetonskemu deficitu uvrstil na finalko, kjer pa je moral na koncu priznati premoč Marku Hladniku, potem ko je ta s {K-Clubs}{7-Clubs} sestavil flush in tako premagal njegov par šestic.

Blaž Porenta je bil naslednji ki se je moral posloviti od zbrane druščine, potem ko se je z {8-Clubs}{7-Diamonds} zaletel v Nemaničev {A-Spades}{K-Clubs}. Skupne karte {K-Hearts}{Q-Diamonds}{2-Clubs}{3-Diamonds}{Q-Hearts} so Simonovo zmago le še potrdile in tudi Porenta se je lahko le še sprehodil po svojo nagrado.

Nekaj iger kasneje je bil Nemanič usoden tudi za Marka Hladnika. Slednji je namreč izbral najslabši možen trenutek, da spravi v igro vse svoje žetone, saj je s {Q-Clubs}{J-Clubs}, naletel ravno na Simoničeve ase in rešitve zanj več ni bilo.

Edina ženska predstavnica na finalnem turnirju Katjuša Nemec, je turnir končala na 3. mestu. Katjuša je bila cel večer med najbolj aktivnimi igralci, a ji je naposled v nepravem trenutku zmanjkalo sreče, potem ko je s {K-Spades}{8-Clubs} izenačila Babičev all-in ({J-Diamonds}{J-Clubs}). Tokrat so gospodični Nemec namreč tudi skupne karte obrnile hrbet in tako sta se za zmago na turnirju udarila Žiga Babič in Simon Nemanič.

Njunega dvoboja je bilo konec po vsega 5 odigranih igrah, ko je v zadnji igri Simon s {3-Hearts}{3-Clubs} višal na 34.000 žetonov, Babič pa je z {8-Spades}{8-Clubs} oznanil svoj all-in, ki ga je Nemanič hipoma izenačil. Kljub slabšemu izhodišču, pa so nato skupne karte {Q-Clubs}{10-Clubs}{7-Diamonds}{3-Diamonds}{9-Hearts} tehtnico prevesile na Simonovo stran in tako je na koncu zmaga ostala v njegovih rokah, Žiga Babič pa se je moral zadovoljiti z osvojenim 2. mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.