Šport
7 ogledov

Zmagal večno drugi Mölgg

Zmagovalec Kranjske Gore Manfred Mölgg ter drugo in tretje uvrščena Ivica Kostel Žurnal24 main
Zmagovalec slaloma za pokal Vitranc v Kranjski Gori je Italijan Manfred Mölgg, drugo mesto je osvojil Hrvat Ivica Kostelić, tretjega Avstrijec Marcel Hirscher. Mitja Dragšič je končal na 17. mestu.
 

Kranjska Gora, slalom (M)

1. M. Mölgg (ITA) 1:42,29
2. I. Kostelić (HRV) +0,41
3. M. Hirscher (AVT) +0,49
17. M. Dragšič (SLO) +2,23

Italijan Manfred Möllg je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Kranjski Gori, kar je njegova prva zmaga v svetovnem pokalu. Drugo mesto je osvojil Hrvat Ivica Kostelić , ki je za zmagovalcem zaostal za 41 stotink, tretje pa 19-letni mladinski svetovni prvak Avstrijec Marcel Hirscher s še osem stotink večjim zaostankom. Drugouvrščeni po prvi vožnji Reinfried Herbst je v drugem teku nazadoval na peto mesto. Avstrijec Benjamin Raich je odstopil že na prvi progi, Američan Bode MIller zaradi bolečin v hrbtu sploh ni startal, lanski zmagovalec podkorenskega slaloma Avstrijec Mario Matt pa je končal na 12. mestu. Edini slovenski finalist Mitja Dragšič je obdržal 17. mesto iz prve vožnje in na koncu za Möllgom zaostal dve sekundi in 23 stotink. Preostala slovenska peterica se ni uvrstila v drugo vožnjo. Z visoko startno številko 65 se je na 33. mesto povzpel Matic Skube . Več kot tri in pol sekunde sta zaostala Mitja Valenčič (35. mesto) in prvokategornik Bernard Vajdič (39. mesto), ki je zdaj v skupnem seštevku 12. Mladi Mitja Zaviršek je tekmovanje končal na 52. mestu, Aleš Gorza pa je odstopil.

 
 

Sama vožnja je bila stabilna. Napadal sem na vso moč.

Mitja Dragšič

 
"Sama vožnja je bila stabilna. Napadal sem na vso moč. To je bil moj načrt za drugi tek. Zadnje strmine sem se mogoče lotil preveč spoštljivo, ker sem slišal, da so imeli pred mano tam težave," je po drugem nastopu za zurnal24.si povedal Mitja Dragšič.

 
 

Zadnja dva tedna sem precej treniral, zato je tudi zmaga morala priti.

Manfred Mölgg

 
"Zelo sem zadovoljen. Res je, kar je Ligety rekel včeraj, da sem edini od najboljših, ki še ni zmagal," je po tekmi za zurnal24.si dejal večno drugi Manfred Mölgg: "Zadnja dva tedna sem precej treniral, zato je tudi zmaga morala priti." Mladi Marcel Hirscher, nevajen novinarjev, je bil v pogovoru z nami še nekoliko plah, a veselja ni skrival: "Zelo neverjetno je! Nedavno sem tekmoval na mladinskem svetovnem prvenstvu, zdaj sem pa na stopničkah z najboljšimi. Res je neverjetno. Uresničile so se mi otroške sanje." Cilje sezone 2007/2008 je izpolnil Ivica Kostelić: "Z zadnjimi rezultati sem zelo zadovoljen. Po tem, ko sem izpolnil letošnji cilj 400 točk, je šlo vse lažje. Šestkrat sem bil na stopničkah, nisem pa zmagal. Je pa to vseeno moja najboljša sezona doslej."

Mitja Dragšič je podkorenski slalom končal na 17. mestu. © Grega Prebil

 


 
 

Že na začetku nisem ujel pravega ritma, potem pa se je zvrstilo še nekaj takih napak, ki jih po navadi ne delam

Mitja Valenčič

 
Ekipa portala zurnal24.si , ki je bila pod podkorenskim smučiščem, sporoča, da je bilo vzdušje na tekmi svetovnega pokala odlično. "Proga je zelo neritmično postavljena, zelo zahtevno in težko je bilo ujeti ritem. V zgornjem delu mi je dokaj dobro uspelo, v spodnjem pa sem pred ciljem naredil napako. Glede na pogoje sem potegnil maksimum," nam je po prvem teku dejal Mitja Dragšič. Mitja Valenčič, ki je nastop končal že po prvi vožnji, je le-to strnil v naslednje misli: "Postavitev mi ni ležala, vedel sem, da znam imeti težave. Je pa bilo jasno, da bom poskušal narediti vse, da bom čim boljši. Že na začetku nisem ujel pravega ritma, potem pa se je zvrstilo še nekaj takih napak, ki jih po navadi ne delam. Žal se ni izšlo."  Prvo vožnjo je postavil Ante Kostelić , postavitev je bila zelo zahtevna. "Ante Kostelić je pravi mojster. Odlično je postavil prvo vožnjo. Občutek imam, da imam še veliko rezerve za drugi tek," je v ciljnem izteku za zurnal24.si povedal njegov sin Ivica.

Kranjska Gora je bila zadnje prizorišče pred finalom v Bormiu. Möllg je z zmago poskrbel za razburljiv razplet tudi v slalomu, saj ima zdaj 491 točk in diha za ovratnik vodilnemu Francozu Jeanu-Baptistu Grangeu . Ta je bil v Kranjski Gori četrti in ima 512 točk. Teoretične možnosti za mali kristalni globus ima še Matt (427 točk), medtem ko Kostelić kljub današnjemu uspehu skupno za Francozom zaostaja 103 točke. V skupnem seštevku pa tudi po tekmah v Sloveniji na vrhu ostaja status quo. Od trojice, ki ima še možnosti za veliko kristalno nagrado, Švicar Didier Cuche (drugi s 1218 točkami) v slalomih ne tekmuje, Avstrijec Raich (tretji, 1123) je odstopil že v prvi vožnji, vodilni Američan Miller (1387) pa ni nastopil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.