Šport
23 ogledov

"Zmagala je volja in še enkrat volja"

Ekipi Olimpije in Jesenic bosta morda igrali v ligi Ebel proti 11 tekmecem. (Fot Žurnal24 main
Tekme so bile napete, a vendarle potrebne zgolj štiri, da so Acroni Jesenice osvojile 32. naslov prvaka oziroma devetega v samostojni Sloveniji. "Zmagala je volja, volja in še enkrat volja," pove Rok Tičar.

"Neverjetno mi je odleglo. Ta trenutek je prišel kot nalašč, da sem zadel zadnji gol, ampak najbolj važno je, da smo zmagali," je po petkovi zmagi na Jesenicah s 4:2, s katero so si Acroni Jesenice zagotovile skupno zmago nad Tilio Olimpijo s 4:0, dejal Rok Tičar. "Sezono si bom zapomnil po tem, da smo zmagali s 4:0 v finalu, fantom lahko samo čestitam. Zmagala je volja, volja in še enkrat volja." Presrečen je bil tudi njegov soigralec Žiga Jeglič: "Zelo sem vesel. Osvojili smo tole zvezdico, videti je bilo, da z lahkoto, ampak vsaka tekma je bila težka. Pokazali smo več srca, stopili smo skupaj kot ekipa in osvojili naslov. Sezona je bila dobra, v ligi Ebel nam ni uspelo, na koncu pa smo za DP stopili skupaj in osvojili zvezdico."

Za nove/stare prvake je bilo najlepše, da jim je to končno uspelo tudi pred domačimi navijači. Še posebej, ker je še dan prej kazalo, da v Podmežakli letos ne bodo smeli igrati. "Ni lepšega kot zmagati pred domačo publiko in takšnim vzdušjem. Po seriji s 4:0 je kristalno jasno, kdo je bil boljši. Tekme so bile izenačene, ampak končni izid pove, kdo je bil boljši. Bili smo boljši, spretnejši, na koncu smo zmagali zasluženo," je strnil kapetan železarjev, Mitja Robar. Zmaji so se do zadnje minute dostojno borili in to je znal izpostaviti Klemen Pretnar: "Olimpija se je dostojno borila. Na papirju je bilo 4:0, ampak tekme so odločale malenkosti. Mogoče nekaj več želje in borbenosti z naše strani, ampak čestitke tudi tekmecem. Super smo se zbrali in odigrali že včeraj, danes pa smo samo nadgradili našo igro."

Odločale so malenkosti, ki so jih oni delali bolje kot mi. Tekma je bila dinamična, polna čustev, kot se spodobi za finale.
Matija Pintarič

"Premagali smo se kar sami"
"Borili smo se od prve do zadnje minute, ampak vse štiri tekme smo izgubili na enak način. Pravzaprav smo se premagali kar sami, naredili smo preveč napak, preveč je bilo izključitev, preveč smo se obremenjevali s sodniki," je pošteno priznal napadalec Olimpije, Aleš Mušič. Razočaranja ni skrival niti Matej Hočevar: "Povedli smo z 2:1 in namesto da bi takrat dosegli še en zadetek in dokončno prevesili tehtnico, smo nanizali nepotrebne napake in prekrške. Izgubljali smo energijo, ker smo bili na ledu eni in isti igralci. Sezone je konec, 0:4 je boleč poraz, a serija je bila bolj izenačena, kot je bil končni rezultat. Mislim, da bi si zaslužili vsaj kakšno zmago." Da so si krivi sami, je povedal tudi vratar Matija Pintarič: "Bilo je ogromno prekrškov in 10-minutnih kazni, na takšen način pa ne moreš zmagati. Oni so zmagali, ker so bili bolj disciplinirani."

Prvaki v samostojni Sloveniji:

1992: Jesenice
1993: Jesenice
1994: Jesenice
1995: Olimpija
1996: Olimpija
1997: Olimpija
1998: Olimpija
1999: Olimpija
2000: Olimpija
2001: Olimpija
2002: Olimpija
2003: Olimpija
2004: Olimpija
2005: Jesenice
2006: Jesenice
2007: Olimpija
2008: Jesenice
2009: Jesenice
2010: Jesenice
2011: Jesenice

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.