Šport
10 ogledov

Zmagi za Svendsena in Hitzerjevo

Emil Hegle Svendsen je spet ugnal vso konkurenco. Žurnal24 main
Na tekmi svetovnega pokala v biatlonu v ruskem Hanti Mansijsku je pri moških slavil Emil Hegle Svendsen, v ženski konkurenci pa je bila najboljša Katrin Hitzer. Točke sta osvojili obe Slovenki, Bauer pa je bil 41.
 

Hanti Mansijsk, zasledovalno (M), 12.5 km

1. E. H. Svendsen (NOR) 35:50,4 (2)
2. T. Sikora (POL) +16,8 (0)
3. A. Makovejev (RUS) +23,1 (3)
41. K. Bauer (SLO) +4,31 (8)

Nemka Katrin Hitzer (33:51,6/1) se je na zasledovalni biatlonski tekmi za svetovni pokal v ruskem Hanti Mansisku veselila prve zmage v karieri. Na 10-kilometrski tekmi je Nemka v sprintu za 1,5 sekunde ugnala Francozinjo Sandrine Bailly (2), tretja pa je bila druga Nemka Andrea Henkel (+ 22,2/2). Do točk sta prišli tudi obe slovenski tekmovalki. Teja Gregorin je bila 19. (+ 2:58,3/2), Dijana Ravnikar pa 27. (+ 3:23,7/4).

 
 

Vseskozi sem gledala naprej. Že ko sem se začela ukvarjati z biatlonom sem si dejala, da se ne bom ozirala nazaj.

Katrin Hitzer

 
Že videno, bi lahko rekli, potem ko je zmagovalka sprinta Magdalena Neuner vodila vse do zadnjega streljanja, ko si je spet storila preveč napak. Prav v odločilnih trenutkih je Nemka zgrešila kar štiri strele in tako vodilni mesto prepustila Baillyjevi in Hitzerjevi, ki je Francozinjo hitro ujela in jo tudi prehitela. "Vseskozi sem gledala naprej. Že ko sem se začela ukvarjati z biatlonom sem si dejala, da se ne bom ozirala nazaj," je po tekmi tek v zadnjih kilometrih opisaovala presrečna Hitzerjeva, ki se je že večkrat letos približala prvemu mestu, vendar ji je zmago uspelo doseči šele ob koncu sezone: "Tega še zdaleč nisem pričakovala, saj sem bila kar precej utrujena. Vendar lahko rečem, da sem skozi vso sezono dokazovala, da se predvsem v teku lahko kosam z najboljšimi. Tokrat pa mi je uspelo še streljanje, kjer sem se osredotočila predvsem na to, da zadanem vse tarče in ne kako hitro mi to uspe."

 

Hanti Mansijsk, zasledovalno (Ž), 10 km

1. K. Hitzer (NEM) 33:51,6 (1)
2. S. Bailly (FRA) + 1,5 (2)
3. A. Henkel (NEM) 22,2 (2)
19. T. Gregorin (SLO) 2:58,3 (2)
27. D. Ravnikar (SLO) 3:23,7 (4)

Biatlonci so se v ruskem Hanti Mansijsku pomerili na zasledovalni, 12,5-kilometrski tekmi. Zmagal je najuspešnejši udeleženec letošnjega SP, Norvežan Emil Helge Svendsen (35:50,4/2) pred Poljakom Tomaszom Sikoro (+ 16,8/0) in Rusom Andrejem Makovejevom (+ 23,1/3). Svendsen se je tako, kljub rosnim 22 letom in kljub dvema zgrešenima streloma, veselil že pete zmage v tej sezoni, z neverjetnim strelskim dosežkom pa se je je izkazal na koncu drugouvrščeni Sikora, ki ni zgrešil niti ene tarče in se je na drugo mesto prebil iz 19. Pohvaliti je treba tudi nastopa Nemca Adreasa Birnbacherja in Rusa Artema Guseva , ki sta s streljanjem opravila brezhibno. Nemec je iz 31 mesta napredoval na četrto, Gusev pa iz 28 na šesto mesto.


Bo Ole Einar Björndalen že v nedeljo postavil piko na i? © Action Images

 
Nekoliko je razočaral prvi mož moškega biatlona Ole Einar Björndalen , ki se je moral po zaslugi petih nepokritih tarč zadovoljiti s sedmim mestom. Vendar pa Norvežan zaradi tega zagotovo ne bo preveč razočaran, saj je v skupnem seštevku točkovanja zasledovalnih tekem še povečal vodstvo pred najbližjim zasledovalcem Jarošenkom , ki zdaj za vodilnim Norvežanom zaostaja za 14 točk. Končno zmago v tej disciplini si Björndalen lahko zagotovi že naslednjo soboto v Holmenkollenu . Vse kar potrebuje je, da tekmo konča na desetem mestu.

Björndalen pa si lahko z osmim mestom že že jutri zagotovi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Tudi v tem točkovanju je njegov najbližji zasledovalec Jarošenko, ki pa ima kar 163 točk manj. Edini slovenski predstavnik Klemen Bauer je osvojil 41. mesto (+ 4:31,2/8).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.