Šport
25 ogledov

Zmago Duhamela videlo "le" 1,56 mio.

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Ali se je ideja "novembrskih devet" že izrabila? Po poročilu strani Zap2it.com je prenos finalne mize glavnega turnirja World Series of Poker spremljalo nekaj več kot 1,56 milijona gledalcev.

To je precej manj, kot je bilo gledalcev lanske finalne mize Glavnega turnirja WSOP.

Število gledalcev, ki so spremljali finalko ME WSOP v zadnjih štirih letih na televiziji ESPN, je videti takole:
2007 – 1,55 milijona gledalcev
2008 – 2,36 milijona gledalcev*
2009 – 2,10 milijona gledalcev
2010 – 1,56 milijona gledalcev

*Opomba: 2008 je bilo prvo leto, ko se je finalna miza premaknila v november in smo imeli prvič "novembrskih devet", ki smo jih spremljali vse poletje.

Ideja o tem, da bi finalno mizo premaknili v november, se je leta 2008 zelo izplačala. Število gledalcev se je povečalo za skoraj 52 odstotkov,  in sicer ne glede na to, da na finalni mizi ni nastopal nihče izmed najbolj znanih svetovnih igralcev pokra. Odgovorni so bili nad to številko navdušeni, zato je bila odločitev, da format "novembrskih devet" ostane tudi v prihodnje, preprosta.

Mnogi so menili, da bo prisotnost Phila Iveyja na finalni mizi 2009 privedla do tega, da bo gledalcev še več. Vendar pa je bila celotna gledanost leta 2009 manjša kot leto poprej. Skupaj je število gledalcev padlo za okrog 225 tisoč.

Letos pa se je skupno število igralcev ustavilo pri številki 1,56 milijona. To je le malo več, kot je bilo gledalcev leta 2007, ko se je finalna miza odigrala takoj na začetku julija.

Odgovorni pri ESPN so seveda zaskrbljeni nad krivuljo, ki se obrača navzdol. Zanimivo bo videti, kakšne spremembe se bodo zato zgodile naslednje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.