Šport
13 ogledov

Zmagoslavje Norvežank in Norvežanov

Članici zmagovalne norveške štafete: Astrid Jacobsen in Marit Björgen. Žurnal24 main
Slovenski štafeti na tekmi svetovnega pokala v Falunu ne nastopata. Tako pri moških kot pri ženskah pa sta bili najhitrejši štafeti Norveške.
 

Falun, štafeta 4 x 5 km (Ž)

1. Norveška 56:29,7
2. Finska +30,9
3. Nemčija +55,7

Norveška ženska štafeta je zmagovalka štafetne preizkušnje 4 x 5 kilometrov na tekmi svetovnega pokala smučarskih tekačic v Falunu. Ingrid Aunet Tyldum, Astrid Jacobsen, Kristin Stoermer Steira in Marit Bjoergen so za 30,9 sekunde ugnale Finke, tretje so bile Nemke, ki so za zmagovalno norveško štafeto zaostale nekaj manj kot minuto. Slovenska štafeta na tekmi ni nastopila. Sobotno tekmo v dvojnem zasledovanju je dobila Astrid Jacobsen, v moški konkurenci pa Čeh Lukaš Bauer.

 

Falun, štafeta 4 x 10 km (M)

1. Norveška II 1:40:18,2
2. Norveška I +1,0
3. Češka +1,7

Uspešna je bila tudi moška Norveška štafeta. Preizkušnjo 4 x 10 kilometrov je dobila druga postava Norveške v sestavi Martin Johnsrud, Sundby Chris Jespersen, Morten Eilifsen in Petter Northug. Sekundo je za njimi zaostala prva ekipa Norveške, tretjeuvrščeni Čehi pa so za zmagovalci zaostali za sekundo in sedem desetink. Slovenske štavete ni bilo na startu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.