Šport
0 ogledov

Zmagoslavje Norvežank in Norvežanov

Članici zmagovalne norveške štafete: Astrid Jacobsen in Marit Björgen. Žurnal24 main
Slovenski štafeti na tekmi svetovnega pokala v Falunu ne nastopata. Tako pri moških kot pri ženskah pa sta bili najhitrejši štafeti Norveške.

Falun, štafeta 4 x 5 km (Ž)

1. Norveška 56:29,7
2. Finska +30,9
3. Nemčija +55,7

Norveška ženska štafeta je zmagovalka štafetne preizkušnje 4 x 5 kilometrov na tekmi svetovnega pokala smučarskih tekačic v Falunu. Ingrid Aunet Tyldum , Astrid Jacobsen , Kristin Stoermer Steira in Marit Bjoergen so za 30,9 sekunde ugnale Finke , tretje so bile Nemke , ki so za zmagovalno norveško štafeto zaostale nekaj manj kot minuto. Slovenska štafeta na tekmi ni nastopila. Sobotno tekmo v dvojnem zasledovanju je dobila Astrid Jacobsen, v moški konkurenci pa Čeh Lukaš Bauer.

Falun, štafeta 4 x 10 km (M)

1. Norveška II 1:40:18,2
2. Norveška I +1,0
3. Češka +1,7

Uspešna je bila tudi moška Norveška štafeta. Preizkušnjo 4 x 10 kilometrov je dobila druga postava Norveške v sestavi Martin Johnsrud , Sundby Chris Jespersen , Morten Eilifsen in Petter Northug . Sekundo je za njimi zaostala prva ekipa Norveške, tretjeuvrščeni Čehi pa so za zmagovalci zaostali za sekundo in sedem desetink. Slovenske štavete ni bilo na startu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.