Šport
31 ogledov

Zmagovalci in poraženci maja

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Bolj ko smo se približevali začetku prvenstva WSOP, bolj se je dogajanje na najdražjih mizah Full Tilt Pokra umirjalo, dokler ni naposled skorajda povsem zamrlo. Potegnili bomo črto pod maj.

Dober mesec za igralca "jungleman12"
Pa začnimo kar z zmagovalci meseca maja, ki jih sicer ni bilo prav veliko, a je bil med njimi v preteklem mesecu zagotovo najbolj uspešen "jungleman12" (za tem imenom naj bi se skrival Daniel Cates), ki se je uspešno spopadel tudi z "velikimi" fanti, kot so "Isildur1", "Odonkor1" ter Tom Dwan, in na svojem terenu kljub nekaterim dokaj brutalnim porazom igral zelo dobro. Fantu je v maju uspevalo skoraj vse, kar je poskusil, kar se zdaj verjetno pozna tudi na računu, saj je ta zaradi njegovih dobrih iger samo po koncu tega meseca bogatejši za skoraj 1,3 milijona dolarjev.

Zmagovalci in poraženci meseca maja:

Zmagovalci:
- "jungleman12" (+ 1,3 milijona dolarjev)
- Jared "harrington25" Bleznick (+ 995.000 $)
- Gus Hansen (+ 920.000 $)
- Phil Ivey (+ 765.000 $)
- "Luukie21" (+ 333.000 $)

Poraženci:
- Tom "durrrr" Dwan (- 2,1 milijona dolarjev)
- Ashton Griffin (- 510.000 $)
- Cole South (- 480.000 $)
- "EarlyCry" (- 428.000 $)
- Brian Townsend (- 350.000 $)

Med največje zmagovalce meseca lahko štejemo tudi Jareda "harringtona25" Bleznicka, Gusa Hansena in Phila Iveyja, ki so maja zaslužili več kot pol milijona dolarjev – dosežek, s katerim se ta mesec ne more pohvaliti nihče, razen teh štirih igralcev.

Dwan močno v rdečih številkah
Če je bil "jungleman12" ta mesec najuspešnejši, potem prav nasprotno velja za Toma "durrrra" Dwana, ki mu v drugi polovici meseca igra nikakor ni stekla, kot posledica tega pa so se njegove izgube iz dneva v dan večale. Še najbolj mu je do živega prišel prav zgoraj omenjeni "jungleman12", ki je Dwana večkrat zvabil na 25 $/50 $ NL Hold'Em mize in mu odčital kakšno lekcijo ali dve.

Američan je maj na koncu končal več kot dva milijona dolarjev lažji kot na začetku, kako grozno slab mesec je za njim, dobro podkrepi tudi podatek, da je bila njegova izguba v maju večja kot seštevek izgub naslednjih kar štirih neuspešnih igralcev!

Townsendova neslavna serija se nadaljuje
Slabi rezultati, ki jih je v preteklem mesecu zabeležil Tom Dwan, so še kako znani njegovemu rojaku in prijatelju Brianu Townsendu, ki ima za sabo izredno slab začetek leta. Naj spomnimo, da se je zanj slabo končalo že leto 2009, ko mu je bil začasno, zaradi vpletenosti v afero s podatkovnim rudarjenjem, odvzet status Full Tiltovega profesionalca, nato pa so šle stvari za "sbrugbyja" le še navzdol.

Brian je namreč v januarju odigral kar 27.096 iger in v tem času izgubil nekaj več kot 300.000 $. Podobna zgodba se je ponovila tudi naslednji mesec, ko je Američan sicer odigral 5.000 iger manj, a zato izgubil skoraj milijon dolarjev več. Prav dosti bolje mu ni šlo niti v naslednjih mesecih, maj pa je končal z dobrih 350.000 $ izgube, kar pomeni, da je v samo petih mesecih letošnjega leta Townsend izgubil že več kot tri milijone dolarjev ter tako povsem pokvaril odlične rezultate iz lanskega leta, ko je leto končal z 2,4 milijona dolarjev dobička.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.