Šport
134 ogledov

''Zmagovalec maratona zaprosil za azil''

štart 10km Anže Petkovšek
Velika napaka, ki je zaznamovala 21. ljubljanski maraton, je odmevala tudi na družabnem omrežju Twitter.

Tekaški praznik v Ljubljani je zasenčila huda napaka prirediteljev, saj sta vodilni vozili v zaključku 21. ljubljanskega maratona zavili v ulico izven proge in vodilnim tekačem posledično onemogočili boj za končno zmago. Tekle so solze, prireditelji pa so oškodovancem že obljubili denarna nadomestila.

Zmaga na maratonu v slovenski prestolnici ne prinaša le prestižnega naslova, temveč tudi lepe denarne nagrade. Vodilna trojica je bila pred napako na poti proti rekordnemu času, zato je bilo razočaranje še toliko večje.

Blamaža prirediteljev je kakopak odmevala tudi na družabnih omrežjih. Za vas smo izbrali nekaj najbolj pikrih, zabavnih in domiselnih objav.

''Ljubljanski maraton. Kjer za 42,195km pretečeš več,'' je zapisala uporabnica Ivanka. ''Zoki: Ljubljanski maraton je najboljši maraton na svetu, zato smo ljudem ponudili več. Prihodnje leto tečemo 43 kilometrov,'' je dodal Igor Jurišič.

''Zaupat policajem, da bodo vedeli, kam je treba zaviti, je očitno preveč optimistično,'' se je pošalil Matej Praprotnik. ''2017 sem imel v planu pretečt svoj prvi maraton na #LJmaraton. Sedaj moram pa še dodatnih 600m računati zraven. Eh.. lani bi moral it,'' pa je zapisal Sebastijan Artič.

Komentarjev 5
  • allstarr111 20:38 31.oktober 2016.

    Igor Jurišić te je okradu ne Janez Kovač :) Janezi ne kradejo

  • Lavdan 20:01 31.oktober 2016.

    Pravi diletantje. Zoki vedno hoče svojih 10 procentov. Policajem drugič globus v avto, da se bodo znali orientirat, ali pa psa.

  • alojzr 19:50 31.oktober 2016.

    "Janez Kovač", tole ti bo verjetno znano:alojzr2, Forum MMC RTV SLO # 30.10.2016 ob 18:28Zoki: "Ljubljanski maraton je najboljši maraton na svetu, zato smo ljudem ponudili nekaj več. Prihodnje leto bomo tekli preko 43 kilometrov."Lepo, ...prikaži več da ti je bila šala všeč. Prihodnjič pa le navedi vir, ko me citiraš.