Šport
27 ogledov

"Zmagovalni" Prevc se vrača v domovino

Prevc Oberstdorf smučarski skoki poleti ekipna tekma svetovni pokal EPA
Peter Prevc se po operaciji v bolnišnici (v ramo so mu vstavili ploščico) v Immenstadtu z glavnim trenerjem Goranom Janusom že vrača v domovino. Veliki junak nedeljske ekipne zmage v Oberstdorfu pa sporoča, da v letošnji sezoni še ni rekel zadnje besede.

Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je že zapustil bolnišnico v Immenstadtu v Nemčiji, kjer je bil operiran po padcu na nedeljski tekmi poletov v Oberstdorfu, in je z glavnim trenerjem slovenske reprezentance v smučarskih skokih Goranom Janusom že na poti v domovino. Zdravniki so mu v ramo vstavili ploščico, tako da roke ne sme premikati, kljub temu pa šampion ostaja optimističen. "Nisem še rekel zadnje besede za to sezono," sporoča Prevc.

"Počutim se zmagovalno. Imam sicer strgane ramenske vezi, tako da so me včeraj zvečer operirali v bolnišnici v Immenstadtu. Vstavili so mi ploščico in roke še ne smem premikati. Drugače pa je operacija potekala brez težav," je dejal Prevc.

Slovenski reprezentant bi moral konec tedna nastopiti na svetovnem prvenstvu v poletih v Vikersundu, glede finala svetovnega pokala v Planici od 15. do 18. marca pa je Prevc povedal: "Nisem še rekel zadnje besede za to sezono."

Več o njegovem zdravstvenem stanju bo znano v torek na novinarski konferenci, sporoča Smučarska zveza Slovenije. Prevc pa danes ni dosegljiv za izjave, saj po napornem ritmu potrebuje nekaj počitka.

Komentarjev 1
  • gec 13:11 20.februar 2012.

    bravo Peter,čestitke...