Šport
11 ogledov

Zmagoviti povratek Davenportove

Lindsay Davenport je le tri mesece po rojstvu sina dvignila pokal za zmago na tu Žurnal24 main
Lindsay Davenport je v finalu teniškega turnirja v Baliju premagala Danielo Hantuchovo s 6 : 4, 3 : 6 in 6 : 2.

Za 31-letno Američanko, nekoč številko ena svetovnega tenisa, je to šele prvo športno udejstvovanje po enoletni odsotnosti zaradi nosečnosti. Turnir z nagradnim skladom 225.000 dolarjev je osvojila vsega tri mesece po rojstvu sina Jaggerja in s tem dokazala, da je spet nared za nove zmage.

234. uvrščena igralka na lestvici WTA je za nastop na Baliju dobila vabilo prirediteljev. To je hkrati njena že 52. turnirska zmaga v bogati karieri in hkrati sedma zmaga v sedmih dvobojih proti Slovakinji. Davenportova je za Avstrijko Sybille Bammer, ki je februarja slavila na turnirju v Pattayji, šele druga mati z osvojenim turnirskim naslovom v tej sezoni.

"Še sama sem presenečena. Še vedno sem v šoku. Pred turnirjem nisem vedela, kaj zmorem. To je prvi turnir v zadnjih štirih letih, ki sem ga odigrala brez bolečin," je zadovoljna po srečanju pripovedovala Davenportova. Lindsay Davenport je zadnjo turnirko zmago dosegla oktobra leta 2005 v Zürichu.

Fernando Gonzalez © AFP

 
Gonzalez slavil v Pekingu
Čilenec Fernando Gonzalez je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Pekingu. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom 363.000 evrov je v današnjem finalu premagal tretjepostavljenega Španca Tommyja Robreda s 6 : 1, 3 : 6 in 6 : 1. Sedemindvajsetletni južnoameriški teniški igralec je nazadnje slavil novembra leta 2005, ko je osvojil turnir v švicarskem Baslu, s končnim zmagoslavjem v Pekingu pa si je na stežaj odprl možnost nastopa na novembrskem mastersu v Šanghaju.

Izidi:
Bali, WTA (225.000 dolarjev), finale:
Lindsay Davenport (ZDA)  – Daniela Hantuchova (Slk/2) 6 : 4, 3 : 6, 6 : 2

Peking, ATP (363.000 evrov), finale:
Fernando Gonzalez (Čil/2)
– Tommy Robredo (Špa/3) 6 : 1, 3:6, 6 : 1.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.