Šport
20 ogledov

Zmaj, ki bo delal na Jesenicah

Darko Prusnik pravi, da spoštuje dres, ki ga obleče. Žurnal24 main
Nekdanji hokejist Darko Prusnik se po končani karieri posveča predvsem telesni pripravi športnikov. Kar nekaj let je delal v Ljubljani pri Olimpiji, zdaj pa bo deloval na Jesenicah.
 
 

Jaz vedno povem, da tisti dres, ki ga oblečeš, tistega moraš spoštovati, po domače povedano, zanj moraš 'crknit'.

Darko Prusnik

 
Legendarni slovenski hokejist Darko Prusnik je večino svoje bogate igralske kariere preživel pri ljubljanski Olimpiji . Nekaj let pa je preživel tudi pri Crveni zvezdi in Medveščaku . Po dokončni upokojitvi, prvič se je upokojil leta 1997, nato pa se je leta 1999 za eno sezono vrnil na ledene ploskve, se je Prusnik posvečal predvsem telesni pripravi športnikov. Kar nekaj let je deloval pri zmajih, tako košarkarskih kot hokejskih. Zdaj pa je očitno napočil čas za velike spremembe, saj bo Prusnik odslej delal pri največjih sovražnikih ljubljanskih hokejistov, Jeseničanih .

Prusnika je na Jesenice zvabil športni direktor Jesenic Zvone Šuvak. © Nik Rovan

 
Prusnik, ki je v karieri igral na položaju vratarja in branilca, je v pogovoru za Zurnal24 sprva spregovoril o tem, kakšna bo njegova vloga pri železarjih. "Moje delo bo predvsem fizična priprava igralcev ter motivacija in delo z vratarji. To, kar delam že vse življenje," je dejal Prusnik in nato pojasnil, kako je prišlo do sodelovanja z Jeseničani: "Poklical me je Zvone Šuvak. Jaz sem sicer imel še dveletno pogodbo s košarkarskim klubom Olimpijo, ampak potreboval sem nov izziv v življenju. Želel sem se vrniti v hokej, ki sem ga pogrešal. Zvone mi je predstavil program, ki je zelo ambiciozen in vključuje veliko mladih. Jaz sem že v košarki delal z mladimi, saj uživam v tem, da spodbujam in učim mlade. Jeseniški program mi je zelo všeč in zato sem se odločil, da se jim pridružim."

 
 

Želel sem se vrniti v hokej, ki sem ga pogrešal. Zvone mi je predstavil program, ki je zelo ambiciozen in vključuje veliko mladih.

Darko Prusnik

 
Zaradi neprestanih trenj na relaciji Jesenice-Ljubljana je bilo naslednje vprašanje, ki smo ga zastavili Prusniku, povsem logično. Zakaj se je dolgoletni igralec Olimpije, ki je med aktivno kariero pogosto s pestmi obračunal z Jeseničani, odšel v železarsko mesto? "Igra je igra. Spoštujem tisti dres, ki ga oblečem. Vedno povem, da tisti dres, ki ga oblečeš, tistega moraš spoštovati, po domače povedano, zanj moraš 'crknit'. To jaz spoštujem, vse fante pa tako ali tako poznam. Nikoli nisem mešal prijateljstva in igre. Tekma je tekma, 60 minut je bitka. Po tekmi pa lahko gremo skupaj na pivo in se smejimo. Brez zamer, ti mene na 'gofljo', jaz tebe nazaj in to je to. Moraš delati v korist svoje ekipe." Prusnik nam je še pojasnil, da se zaradi tega, ker bo odslej deloval na Jesenicah, ne boji, da bi imel težave z navijači Olimpije.

Za konec smo nekdanjega jugoslovanskega reprezentanta še povprašali, kako potekajo priprave jeseniške ekipe na prihajajočo sezono. "Nad odnosom fantov sem pozitivno presenenčen, saj jih ni treba čisto nič spodbujati. Včasih jih je treba še malo umiriti," je še povedal Prusnik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.