Šport
23 ogledov

Zmajčice z Jankovićem in Bobincem

null Žurnal24 main
Olimpija PLK bo očitno novo sezono začela s svežimi močmi, saj se je okrepila tako na vodstveni kot igralski ravni. S pomočjo Franja Bobinca in Jureta Jankovića je dolgoročni cilj konkurirati Krimu.
 

Preberite še ...

Marta Bon: Z dna na vrh v treh letih

NK Olimpija, KK Olimpija, HK Olimpija. To so najbolj znani ljubljanski klubi, obstajata pa tudi rokometna. Precej daljšo tradicijo od moškega, ki je bil ustanovljen na pogorišču pokojnih Prul 67, ima ženski. Ta deluje že od leta 1948. Kljub zavidanja vredni tradiciji največji uspehi Olimpije segajo v čas po osamosvojitvi. V sezonah 1991/92 in 1993/94 so zmajčice namreč osvojile naslov državnih prvakinj. Poklon si zagotovo zasluži sezona 1996/97 , ko so postale zmagovalke pokala EHF. V tedanji ekipi so igrale takšne asinje slovenskega rokometa, kot so Anja Frešer , Katja Kurent , Ina Dolgun , Irma Kapidžič , Marjeta Marton , Nataša Mežek in druge. Velja omeniti tudi doseženo 8. mesto v Ligi prvakinj v sezoni 1994/95 , postale pa so tudi zmagovalke pokala Slovenije v letih 1992 in 1993 .

 
 

Podpisal sem za štiri leta, tako kot vse igralke, saj se iz leta v leto ne da narediti nič.

Robert Beguš

 
Po imenitni sezoni, v kateri so se okitile s pokalom EHF, je sledil padec in nekajletno pohajkovanje gor in dol po lestvici slovenske lige. Predlani so zmajčice osvojile celo le deseto mesto, pred sezono pa so sklenile dogovor s Krimom o posoji njegovih mladih igralk, ki so v Tivoliju pod vodstvom Roberta Beguša dobivale zajetno minutažo. Na koncu je slovenski selektor s svojimi varovankami osvojil peto mesto za Krimom, Celjskimi mesninami, Ptujem in Žalcem.

Eden od ciljev Franja Bobinca je napredek mladih igralk.© IFP

 
"Glede na to, da smo bili predlani deseti, je peto mesto kar velik napredek. Res je, da je ekipa precej spremenjena. Izid letos ni bil najpomembnejši, velik poudarek smo dali individualnemu razvoju igralk. Kar nekaj deklet je napredovalo ne za 100, ampak za 200 odstotkov. Na tem bomo delali tudi naprej," je dejal Beguš in dodal, da se krimovke vračajo v svoj matični klub: "Krim nam je sedem igralk posodil za eno leto. Zdaj ko ima Olimpija višje cilje, tega sodelovanja ne bo več. Vse posojene igralke razen Ane Gros so se vrnile na Krim. Upam, da bodo imele pravo minutažo. Tukaj so igrale po 50 minut, kako bo na Krimu, pa je vprašanje."
Kakšni pa so vaši načrti za prihodnost?
"Pred kratkim smo se okrepli z reprezentantkami Mišo Marinček, Katjo Černjak in Nino Jeriček. Cilji za novo sezono so čim višje v DP, dolgoročno pa konkurirati Krimu. Pogodba mi je letos potekla, podpisal sem za štiri leta, tako kot vse igralke, saj se iz leta v leto ne da narediti nič."


Prihod reprezentantk je znanilec novih ambicij v Tivoliju. Očitno Olimpija PLK stoji pred klubskim mejnikom, saj se je za sodelovanje dogovorila z uspešnima rokometnima delavcema Juretom Jankovićem , ki je pred leti deloval v Krimu, in še bolj znanim Franjem Bobincem , prvim možem Gorenja, ki ima prav tako kopico rokometnih izkušenj. Bobinac je za zurnal24.si povedal: "Mislim, da se je našel krog ljudi, ki so ljubitelji športa. Sam šport zelo spremljam, vodim Gorenje. Moški rokomet je močna blagovna znamka. Prepričan sem, in to je tudi naš interes, da lahko te mlade igralke, ki so se zbrale pod okriljem Olimpije, ogromno napredujejo, še posebno, če delajo skupaj, v okviru odličnega kluba. S somišljeniki bomo poskušali narediti kakovosten klub, kar je dobro za slovenski rokomet, še posebno za ženski."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.