Šport
34 ogledov

Zmajem 10.000 evrov kazni, Pintariču šest tekem

Pintarič Brus Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Disciplinska komisija hokejske lige Ebel je pozno zvečer izrekla kazen hokejistom Tilie Olimpije, ki so na sporen način izgubili tekmo zadnjega kroga drugega dela proti Red Bull Salzburgu.

Klub bo moral odšteti deset tisoč evrov kazni, vratar Matija Pintarič ne bo igral na šestih tekmah, trener Hannu Järvenpää pa je dobil dve tekmi kazni. Pintarič je sicer skupaj dobil kazen prepovedi igranja na desetih tekmah, a so zadnje štiri pogojne, Järvenpää pa je dobil štiri tekme prepovedi vodenja ekipe, zadnji dve pogojno. Pogojne kazni veljajo za obdobje naslednjih treh mesecev.

Ljubljančani so torkovo tekmo v Salzburgu izgubili s 6:7 po kazenskih strelih. Pri zadnjih dveh strelih Roberta Earla in Brenta Aubina je Pintarič zadrsal iz gola, zaradi česar so gostitelji plošček poslali v prazno mrežo. Na uradni strani lige so v obrazložitvi kazni zapisali, da je trener Olimpije Järvenpää, ko je izvedel za izide drugih tekem, igralce poklical k sebi, nato pa so Ljubljančani le še branili svoja vrata, za nameček pa je Pintarič pri kazenskih strelih predčasno zadrsal iz vrat.

V ljubljanskem klubu so sicer Pintaričevo potezo pojasnjevali z jezo nad sodnikom Rolandom Kellnerjem, ki ni dovolil ponovitve drugega strela. Pri tem naj Pintarič še ne bi bil pripravljen na branjenje kazenskega strela. Olimpija bi ob zmagi nad Salzburgom v četrtfinalu palice prekrižala prav z rdečimi biki, tako pa bo njihov tekmec med osmerico madžarska Sapa Fehervar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.