Šport
28 ogledov

Zmajem točka ob slovesu od Sarajeva

Gračnar Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Mušič Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v sarajevski olimpijski dvorani Zetra na drugi tekmi v prestolnici Bosne in Hercegovine po podaljšku izgubili proti KAC (1:2).

Z drugo in obenem zadnjo tekmo v nekdanjem olimpijskem Sarajevu se je za Telemach Olimpijo končal prvi del sezone. Možnosti, pred začasno selitvijo v bosansko prestolnico so imeli še nekaj teoretičnih, da bi se izognili zadnjemu mestu, so zapravili s porazom proti Beljačanom v petek, današnji dvoboj pa je tako že pomenil tudi ogrevanje za odločilni drugi del lige Ebel.

Tudi KAC, čeprav je branilec naslova iz prejšnje sezone, se je znašel v "spodnjem domu" in se bo v družbi Ljubljančanov, Gradca, Dornbirna, Sape Fehervarja in Innsbrucka boril za nadaljevanje sezone. Le dve od teh šestih ekip bosta prišli do končnice, kamor je že uvrščenih prvih šest ekip rednega dela (Dunaj, Linz, Salzburg, Bolzano, Beljak in Znojmo).

Spet napeta tekma v Zetri

Na prvem od dveh sarajevskih hokejskih spektaklov v spomin na olimpijske igre 1984 so zeleno-beli v petek igrali z beljaško zasedbo in tesno izgubili. Vso tekmo so po slabem začetku lovili tekmece, nazadnje pa ostali za gol prekratki, potem ko se v 59. minuti približali na 5:6. Danes so Ljubljančani spet tesno izgubili, tokrat po podaljšku z 1:2.

Dogajanje v dvorani Zetra je poskus ljubljanskega kluba, da bi tudi v tej sezoni pripravili nekaj posebnega; lani so odigrali tekme pod milim nebom na starem bežigrajskem stadionu, tokrat so dve domači tekmi prestavili v Sarajevo, glavni razlog je bila seveda okrogla obletnica olimpijskih iger v Sarajevu. Obenem pa so slovenski hokejisti in organizatorji poskrbeli še za neobičajen hokejski vrvež v prenovljeni Zetri.

Kuhn zaklenil vrata, vodilni gol Hebarja

Današnji dvoboj se je začel bolj enakovredno kot petkov. Razpoložen je bil vratar Olimpije Jerry Kuhn, ki ga Celovčani niso znali premagati, zmaji pa so nato povedli ob številčni prednosti, po podaji Aleša Mušiča je bil pred golom najbolj spreten Andrej Hebar. Celovec bi lahko izenačil dve minuti pozneje, toda Markus Pirmann ni znal premagati Kuhna, ko je bil sam pred njim. KAC pa je imel tudi "power-play", a ga ni izkoristil.

Nadaljevanje je Celovčanom prineslo rahlo terensko premoč, vendar je bila ljubljanska obramba na čelu s Kuhnom dovolj zbrana, da ni klonila. Tudi zmaji pa so imeli priložnosti za povišanje vodstva, vendar Jaka Zdešar, Miha Verlič in Hebar niso bili dovolj natančni, da bi premagali vratarja Reneja Swetteta. Zmaji so tako z minimalno prednostjo odšli tudi na drugi odmor.

Scofield zadel za drugi sarajevski poraz

V zadnji tretjini pa so Celovčani nato vendarle izenačili. Ljubljančani so sicer protestirali, da je Tyler Spurgeon ob zadetku igral z visoko palico – pred golom je z dvignjeno palico spremenil smer ploščku, ki je nato končal v mreži zeleno-belih –, sodniki so pogledali posnetek, vendar so zadetek priznali. Gostitelji v dvorani Zetra so nato imeli do konca tekme še nekaj priložnosti, da bi zmagali, tudi Kuhn pa je moral še nekajkrat posredovati. A novega zadetka ni bilo, vsaka ekipa je enkrat zadela okvir vrat, in moštvi sta tako igrali še podaljšek.

V podaljšku pa so nato Celovčani lov na izid uspešno dokončali ter naredili popoln preobrat. Po podaji izza vrat je bil pred golom na pravem mestu Tyler Scofield, potisnil plošček v mrežo in zadal zmajem še drugi tesen poraz v Sarajevu, ki ga zeleno-beli tako zapuščajo z eno točko.

Drugi del sezone bodo Ljubljančani začeli z najslabšega izhodišča, kot 12. ekipa rednega dela pa bo njihov prvi tekmec v prvem kolu nadaljevanja 17. januarja prav današnji nasprotnik Celovec, le da bo tekma na avstrijskem Koroškem.

Liga Ebel, 44. kolo:

Telemach Olimpija : KAC Celovec 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1)
Hebar (12); Spurgeon (47), Scofield (63)

Sapa Fehervar : Black Wings Linz 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Innsbruck : Red Bull Salzburg 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Vienna Capitals : VSV Beljak 11:1 (5:0, 4:1, 2:0)
Graz 99ers : Orli Znojmo 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Dornbirn : Bolzano 8:1 (2:0, 3:0, 3:1)

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.