Šport
3 ogledov

Zmaji bruhajo ogenj

Mike Posma bo poskušal prvo tekmo na klopi železarjev hitro pozabiti. Foto: Foto Žurnal24 main
Mike Posma je na svoji premierni tekmi na klopi Jesenic v ligi Ebel v Gradcu doživel katastrofo in poraz s 6:1. Hokejisti Olimpije so v Tivoliju visoko s 5:1 odpravili Beljak.
Lestvica po 21. krogu:
1. Graz 32
2. Linz 31
3. Vienna 28
4. VSV 26
5. KAC 25
6. Salzburg 22
7. S. Fehervar 22
8. Medveščak 19
9. Olimpija 18
10. Jesenice 7

Premor v ligi Ebel so v taboru državnih prvakov izkoristili za trenersko menjavo. Potem ko so se za sodelovanje zahvalili Ildarju Rahmatulinu, je vajeti zadnjeuvrščenega moštva v ligi prevzel ameriški strateg Mike Posma. Slednji, sicer stari znanec slovenskih dvoran, saj je še v prejšnji sezoni vodil tekmece iz Ljubljane, ima težko nalogo. Pri prebujanju jeseniškega moštva pa ga je že prva tekma vodila v Gradec, k eni vodilnih ekip letošnjega tekmovanja.

Posma pred tekmo ni prav veliko eksperimentiral, menjavo je naredil le v drugem napadu, kjer je mesto ob Remarju in Hafnerju dobil Robins. Gostitelji so povedli v 12. minuti, ko ej po napaki v obrambi pred vratarjem gostov sam ostal Matthias Sscwab in zadel za 1:0, kar je bil tudi izid prvih 20 minut. Začetek drugega dela ni bil najbolj vzpodbuden, kajti Železarji so po novi napaki domačim podarili še drugi azdetek. Ob zadetku priključka, ki ga je po hitro in lepo izpeljani akciji dosegel Dück, so gostje potihoma pričakovali preobrat, toda že po 42 sekundah so domači znova ušli na + 2 in vse manj je bilo možnosti za Jeseničane. Slednji tudi v zadnjem delu niso našli pravega orožja za razigrane domačine, ki so na polovici zadnje tretjine v razmaku 35 sekund zadeli še dvakrat in dokončno zapečatili usodo gostov, ki jim "šok terapija" po zamenjavi trenerja še ni pomagala.

Serija Olimpije se nadaljuje
Povsem drugačno vzdušje vlada v Ljubljani, kjer je Olimpija dosegla tretjo zaporedno zmago. Tokratna žrtev je bil Beljak, ki je še drugič v sezoni Tivoli zapušča s polno mrežo in porazom 5:1.

Zmaji so začeli napadalno in po zadetku Travisa Brigleyja že po dveh minutah vodili. Zeleno-beli so bili boljši večji del prve tretjine, premoč pa kronali šele v drugi. Najboljši strelec Olimpije Frank Banham je 31. minuti prodrl po desni strani ter strelom skoraj z mrtvega kota v levi zgornji kot vrat matiral vratarja gostov. Vse nalete Beljaka je uspešno krotil ljubljanski vratar Aleš Sila. Česar niso izkoristili gostje so kaznovali domači hokejisti. Brigley je za 3:0 z backhandom zadel levi zgornji kot vrat.

V zadnji tretjini je bilo okoli 3000 navijačev priča napadalni igri na obeh straneh, a so bili v napadu spet uspešnejši Ljubljančani. Na 4:0 je v 41. minuti po igri z igralcem več in podaji Banhama in Brigleyja povišal Kevin Mitchell. Gostje so častni zadetek dosegli v 47. minuti, strelec je bil Kaspitz, zadnji zadetek pa je v 58. minuti  hat-trickom dosegel Brigley. Olimpija ostaja na devetem mestu, a je po številu zmag že ujela Medveščak.

Liga Ebel, 21. kolo:
EC Red Bull Salzburg : EHC LIWEST Linz 3:5
Wilson (22), Pewal (23), Filewich (26); Shearer (48, 57, 60), Baumgartner (51, 56) 

 

Graz 99-ers : Acroni Jesenice: 6:1 (1:0, 2:1, 3:0)

Schwab (11.), Woger (30.), Peintner (33.); Dück (32)., Kuiper (51.), Day (52.).
 

Tilia Olimpija : VSV Beljak 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Brigley (2., 36., 58), Banham (31.), Mitchell (41.); Kaspitz (47).

 

Sapa Fehervar : Medveščak 6:2

 

Kac Celovec : Vienna Capitals 5:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.