Šport
137 ogledov

Zmaji do zmage po kazenskih strelih

Olimpija - Bolzano Anže Petkovšek
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 21. kroga lige ICEHL v gosteh po kazenskih strelih s 3:2 (1:0, 1:1, 0:1; 1:0) premagali Innsbruck.

Pred nadaljevanjem sezone v ligi ICEHL so v klubu iz Tivolija poskrbeli za nekaj kadrovskih okrepitev: zaradi poškodbe vratarja Lukaša Horaka je za en mesec v klub prišel Robin Rahm. Ville Leskinen, ki je prišel v Ljubljano na preizkušnjo, pa bo ostal v ekipi do konca sezone. Zadnji novinec je ameriški branilec Charlie Dodero.

Tokrat je ljubljanska zasedba zmagala in s tem nadaljevala pozitiven trend s tekem pred reprezentančnim premorom, ko je nazadnje premagala Pustertal s 6:3.

V prvi tretjini so imeli gostje terensko premoč, domačim pa so dovolili le štiri strele na gol, pa še takrat je bil vratar Luka Kolin zbran. Gostje so se dvakrat uspešno ubranili tudi z igralcem manj, tretjino pa končali z minimalnim vodstvom. Gol so si pravzaprav zabili hokejisti Innsbrucka kar sami, ko je domači branilec z drsalko potisnil plošček v lastno mrežo, pripisali pa so ga Doderu.

Tudi v drugi tretjini so zeleno-beli nadzorovali potek dvoboja. Uspešno so prestali še tretjo kazen, že pred tem pa tudi povečali vodstvo, ko je v hiter protinapad ušel Trevor Gooch in zadel za 2:0. Res pa je, da sami potem tudi niso izkoristili "power playa". Innsbruck pa je v 36. minuti znižal zaostanek in tako poskrbel za bolj razburljiv zadnji del tekme.

To se je tudi uresničilo, saj je domačim dokaj hitro uspelo izenačiti, potem pa je sledilo precej enakovredno nadaljevanje, pri čemer so imeli gostje še eno izključitev, a so jo spet prestali brez prejetega gola.

V dodatnem delu igre so bili ob koncu povsem blizu zmage gostje, saj je Gooch ob zvoku sirene zadel, sodniki pa so po ogledu posnetka ugotovili, da je bil gol vendarle dosežen prepozno. A dve točki sta na koncu le odšli z gosti, saj so bili uspešnejši pri kazenskih strelih, zadela sta Gooch in Miha Zajc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.