Šport
16 ogledov

Zmaji dosegli dno: katastrofa v Beljaku

Telemach Olimpija Medveščak liga Ebel Bežigrad stadion Ice Fever De Vergilio Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi lige Ebel v gosteh izgubili z beljaško ekipo VSV z 0:8 (0:4, 0:1, 0:3).

Ljubljanski hokejisti so se na začetku sezone znašli v krizi, ki je, kot kaže, vrhunec doživela prav na tekmi z Beljačani. Zmaji so bili na terenu, kjer so imeli v preteklosti precej uspeha, tokrat povsem nemočni in se niso mogli izogniti katastrofi. Z osmimi prejetimi zadetki so doživeli enega najtežjih porazov v tem tekmovanju in kot edina ekipa v ligi tudi po šestih tekmah ostajajo brez točke trdno na zadnjem mestu.

4:0 po desetih minutah

Ljubljančani so tekmo že začeli zelo slabo. Nick Ross je v prvi minuti, namesto da bi po samostojnem prodoru premagal nekdanjega vratarja zeleno-belih Jean-Philippa Lamoureuxa, streljal mimo vrat, v nadaljevanju akcije pa so domači plošček že v 46. sekundi potisnili za hrbet Aleša Sile, ki je tokrat prvič v sezoni dobil priložnost namesto Jerryja Kuhna. Nič boljše ni bilo nadaljevanje. Po nezbranosti je Sila dobil drugi gol v drugi minuti, po zaporednih zadetkih Beljaka v deseti pa je med vratnici zadrsal Kuhn.

Kuhn nič bolj razpoložen

Slaba igra se je nadaljevala tudi v drugi polovici tekme, čeprav sta bili moštvi tedaj bolj izenačeni. Zadevali pa so vseeno le domači, med drugimi je dva gola prispeval slovenski reprezentant Klemen Pretnar, za nameček so Beljačani zlahka izkoriščali napake in nezbranost gostov, ki so peti zadetek prejeli že v deseti sekundi zadnje tretjine.

Nekaj pohval si v ljubljanskem moštvu zasluži le mladi četrti napad Jure Sotlar, Jaka Zdešar in Žiga Pešut, zelo slabo pa so se tokrat odrezale tuje okrepitve v zelenih dresih; nekdanji člani ljubljanskega kluba, zdaj v beljaški opravi, so bili prevej učinkovitejši, John Hughes pa je dvakrat zadel v polno.

V torek bodo ljubljanski hokejisti v Tivoliju igrali z Linzem.

Liga Ebel, 8. kolo:

VSV Beljak: Telemach Olimpija 8:0 (4:0, 1:0, 3:0)
Hughes (1, 10), Rauchenwald (2, 10), Ryan (41), Pretnar (26, 60), Fraser (55)

Dornbirn : KAC Celovec 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Black Wings Linz : Red Bull Salzburg 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)
Bolzano : Graz 99ers 2:3 (1:0, 0:0, 1:2; 0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.