Šport
36 ogledov

Zmaji in železarji do točke

Zmaji so nesrečno izgubili, potem ko se je plošček odbil od drsalke vratarja Cha Žurnal24 main
Hokejisti Tilie Olimpije in Acroni Jesenic so se v 52. kolu lige EBEL dokopali do točke. Zmaji so po podaljšku klonili proti Medveščaku, železarji pa so po izgubili po streljanju kazenskih strelov pri Linzu.

Začetek v Tivoliju je bil dokaj izenačen, pri domačih je bil najbolj nevaren Petr Šachl. Zadetka pa so se nato prvi razveseli gostje, ko je Medveščak sredi tretjine izkoristil že prvo številčno prednost. Ko so imeli prednost 5-4 domači, pa je vratar Zagrebčanov Robert Kristan vse strele ubranil. Tudi ko so bile moči na ledu izenačene, sta poskušala Žiga Pance in Šachl, a je do konca tretjine ostalo pri tesnem vodstvu Medveščaka. Zasluge za to je imel tudi domači vratar Jan Chabera, saj je posredoval ob nevarnih strelih Ryana Kinasewicha in Thomasa Guidarellija.

Druga tretjina je bila povsem v znamenju domačih, vendar je zeleno-bele pestila huda neučinkovitost. Domači so pravzaprav kar tekmovali, kdo bo zapravil lepšo priložnost ali pa ponudil vratarju Kristanu možnost, da se izkaže z odličnimi obrambami. Ne Tomi Mustonen že v 21. minuti, ne Petr Šachl nista bila natančna. Povsem blizu golu je bil še Anže Ropret v 26. minuti, ko je bil povsem sam pred vrati gostov. Domači gledalci so plošček že videli v mreži na polovici tekme, vendar je strel Mustonena ustavila prečka. V naslednji akciji so domači igralci in navijači že slavili gol, toda sodnik po ogledu posnetka zadetka, ki ga niti ni bilo, ni priznal. Napadi domačih so se še naprej vrstili, Šachl in Ropret sta imela še dve priložnosti, dvakrat pa so Ljubljančani imeli še igralca več, a je premoč spet ostala neizkoriščena. Gostje so v tej tretjini redko prihajali do napadov, vseeno pa niso bili nenevarni, vendar je Chabera ustavil dva nevarnejša poskusa.

Nič drugače ni bilo v zadnji tretjini: Olimpija je napadla, Medveščak se je spretno branil. Zeleno-beli so ponovili pritisk iz drugih 20 minut, a brez uspeha. Predvsem neučinkovitost ob "power-playu" (kar šest neizkoriščenih) se je poznala. V eni od akcij 5-4 je Henry Burke zadel še vratnico. Zagrebčani so redko prihajali pred Chabero, so pa bili takrat nevarnejši, a se je češki vratar izkazal. Ko je že kazalo, da bo Medveščak iztržil dve točki, je za izenačenje štiri minute pred koncem poskrbel domači kapetan Žiga Pance. Zagrebčani so imeli v zadnji minuti igralca več na ledu, toda niso zadeli in o zmagovalcu je odločal podaljšek.

Odločilni gol so dosegli Zagrebčani, potem ko je po strelu Franka Banhama domači vratar Chabera plošček odbil visoko v zrak in ni več vedel, kje je, Joel Prpic pa je bil na pravem mestu in ga je nespretnemu Čehu med nogama potisnil v mrežo.

Jeseničani klonili po kazenskih strelih

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Železarji so začeli odločno, agresivno in napadalno in v uvodnih minutah dodobra ogreli domačega vratarja Alexa Westlunda, ki je bil do polovice uvodnih 20 minut vselej na mestu, potem pa je udarila udarna jeseniška naveza Robert Sabolič - Rok Tičar - Žiga Jeglič, ki je poskrbela za navdušenje kakšnih 50 glasnih jeseniških navijačev in poskrbela za uvodni zadetek na tekmi. Toda sledil je padec v igri, gostitelji so na hitro izenačili in tudi povedli, oba zadetka pa sta bila posledica nepazljivosti v jeseniški obrambi.

Začetek drugega dela je bil za slovenske prvake sanjski, kajti železarji so ekspresno izenačili in vnovič prevzeli vse vajeti igre v svoje roke. Nizali so napad za napadom, zadetek za vodstvo je visel v zraku, dvakrat so streljali tudi v okvir vrat (Marc Cavosie in Matevž Erman), plošček pa ni in ni hotel v mrežo. Zato pa je to uspelo domačim, ki so pred vrata Michala Fikrta prihajali bolj poredko, a ko so prišli, so bili zelo nevarni. Za novo vodstvo pa je poskrbel Mathias Schwab, ki je po strelu Shearerja spremenil smer ploščku in vnovič razveselil domače pristaše.

Lov Jeseničanov je bil poplačan na polovici zadnjega dela, ko je Klemen Pretnar opravil veliko dela za vrati, pred njimi pa se je odlično znašel Mike Bayrack in vsaj točka je bila na vidiku. Železarji so se še naprej trudili, igrali borbeno, toda ploščka jim ni več uspelo spraviti za hrbet vratarja Westlunda. Gostitelji pa so bili podobno nemočni pred Fikrtom.

Zato pa so bili bolj nevarni v podaljšku, ki ni prinesel odločitve, v loteriji kazenskih strelov pa so se hokejisti Linza veselili še tretjič v medsebojnih tekmah v letošnji sezoni. Po zmagi Medveščaka v Ljubljani so Jeseničani padli na deveto mesto, s točko zaostanka za končnico.

Liga Ebel, 52. kolo:


Lestvica:
1. KAC 76 točk

2. Salzburg 66
3. Vienna 64
4. VSV 60
5. Linz 57
6. Graz99ers 54
7. Olimpija 53
8. Medveščak 50
9. Jesenice 49
10. SAPA 45

Tilia Olimpija : Medveščak 1:2* (0:1, 0:0, 1:0)
Ž. Pance (57); Sertich (10), Prpić (62)
*po podaljšku

Linz : Acroni Jesenice 4:3** (2:1, 1:1, 0:1)

Schwab (13, 28), Shearer (15); Jeglič (10, 22), Bayrack (51)

**po kazenskih strelih

 

Graz99ers : KAC  2:3

 

VSV :  Vienna Capitals 5:2

 

SAPA Fehervar : Red Bull Salzburg 5:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.