Šport
15 ogledov

Zmaji izgubili linško loterijo v Tivoliju

Ferguson Freeman Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Hokejisti Telemach Olimpije so po dveh zaporednih zmagah v Tivoliju izgubili tekmo 22. kola lige Ebel proti Linzu (2:3). Po zmagah nad Medveščakom v zagrebški Areni in slavju proti Beljaku so varovanci trenerja Bojana Zajca izgubili po izvajanju kazenskih strelov.

Ljubljančani so pred dvema dnevoma premagali beljaško zasedbo, v kateri so številni igralci iz lanskega moštva Olimpije. Skupaj z uspehom proti Medveščaku je ta zmaga pomenila dvig po treh porazih pred reprezentančnim premorom.

A v zgoščenem sporedu lige ni bilo časa za proslavljanje, saj je v nedeljo zeleno-bele čakala nova zahtevna naloga, obračun z branilci naslova iz Linza. Po slabem začetku in zaostanku z 0:2 so izsilili podaljšek, po kazenskih strelih pa so nazadnje le zmagali gostje.

Zaspan začetek tekme ni prinesel posebej dobrega hokeja. Obe ekipi sta si ob raztrgani in nezbrani igri priigrali nekaj priložnosti, a sta v prvi tretjini svoje delo dobro opravljala oba vratarja, Jerry Kuhn pri domačih in Lorenz Hirn pri gostih.

Brez golov v prvi tretjini

Ti so bili nekoliko nevarnejši, tudi zaradi napak in nezbranosti zmajev, saj so domači nekajkrat plošček podali neposredno tekmecem na palice. Vendar Kuhn ni klonil, v napadu pa so pri domačih priložnosti za vodstvo imeli Chris D'Alvise, Jaka Ankerst in Jan Muršak, toda po prvem delu se izid ni spremenil.

Sledil je hladen tuš za domače hokejiste in navijače. Prednost igralca več so gostje takoj na začetku druge tretjine spremenili v vodilni zadetek, nadaljevanje pa je bilo za domače še slabše. Ko so imeli namreč sami na ledu igralca več, jim je v protinapad ušel Danny Irmen in premagal Kuhna, tako da je bil izid v 23. minuti 0:2.

Zmaji so bili ob zaključnih strelih nenatančni, Miha Verlič bi lahko bolje končal akcijo v 26. minuti, ko je dobil plošček pred vrati, Brock McBride pa se je po protinapadu namesto za strel odločil za slabo podajo D'Alvisu.

V 32. minuti je gostom pobegnil Žiga Pance, branilci Linza so ga zrušili, sodnik pa je pokazal le dve minuti kazni. Ta je minila brez zadetka domačih, zato pa so le izkoristili naslednjo v 38. minuti. Po močnem strelu Patricka Coulomba je pred golom ploščku smer spremenil McBride in obudil upe na uspeh.

Zmaji zapravili igro pet na tri

A pot do njega je bila dolga, kajti nerazpoloženi domači hokejisti so na začetku zadnjega dela zapravili minuto in 20 sekund prednosti 5-3, v katerih si niso pripravili nobene zrelejše priložnosti. Linz je brez večjih težav vzdrževal ravnotežje na ledu in branil minimalno prednost, domačim pa je začelo zmanjkovati tudi časa za morebiten preobrat.

V obrambi so ob napadalnih poskusih puščali preveč prostora, vendar jih je razpoloženi Kuhn večkrat reševal. Trud je obrodil sadove v 58. minuti, ko je iz bližine zadel D'Alvise. Kljub razgibani igri v zadnjih minutah in pritisku gostov so domači prišli do točke.

V podaljšku pa se je Olimpija povsem razživela. Priložnosti so se kar vrstile, najlepšo je zapravil D'Alvise, ko je v 62. minuti zgrešil prazen gol. A tudi Linz je bil vsaj trikrat nevaren, izkazal pa se je Kuhn. O zmagovalcu so odločili kazenski streli.

Pri teh so bili boljši gostje, saj so zmaji zgrešili vse tri poskuse, za Linz pa je zadel Brian Lebler. V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani v torek še drugič v petih dneh pomerili z Beljačani, tokrat bo tekma na Koroškem.

Liga Ebel, 22. kolo:

Telemach Olimpija : Linz 2:3* (0:0, 1:2, 1:0, 0:0)
McBride (38), D'Alvise (58); Murphy (21), Irmen (23)
Lebler (Linz) je izkoristil odločilni kazenski strel.

Dornbirn : Innsbruck 9:3 (0:2, 5:0, 4:1)

Gradec : Orli Znojmo 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

VSV Beljak : Sapa Fehervar 5:4* (0:1, 3:2, 1:1, 0:0)

Dunaj : KAC Celovec 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Medveščak : Salzburg 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 1
  • vico 21:25 18.november 2012.

    smola sam tut hrabri majo enkrat zegn...sam tako naprej olimpijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa