Šport
17 ogledov

Zmaji klonili po podaljšku

Zmaji so bili blizu željene zmage, toda ni se jim izšlo. (Foto: MKV) Žurnal24 main
Prva četrtfinalna tekma hokejistov Tilie Olimpije v ligi Ebel se ni končala po željah ljubljanskih navijačev. Zmaji so v Salzburgu proti bikom klonili po podaljšku (4:5).

Ljubljančani se papirnatih favoritov niso ustrašili in so dvoboj začeli odločno in pogumno. V uvodnih desetih minutah sta bili moštvi nenehno številčno oslabljeni, ko pa so bile moči na ledu izenačene, so prvi udarili gostje. John Hughes je na modri črto odlično zaposlil Tomija Mustonena, ta pa je v prodoru spretno matiral Reinharda Divisa. Na ljubljansko žalost se se Salzburžani hitro pobrali, le pol minute pozneje je Sean Heshka izkoristil podajo pred gol. Ob koncu tretjine so Ljubljančani zaradi poškodbe ostali brez branilca Jeffreyja Toryja.

Druga tretjina je bila v znamenju zeleno-belih. Strelec prvega zadetka Mustonen je izkoristil nespretnost Divisa, ki mu je plošček med nogami ušel za hrbet, ter povišal na 2:1. V 26. minuti so se gostje ubranili ob gneči pred svojim golom, domači so zahtevali ogled posnetka, ki pa je pokazal, da gola ni bilo. Domači so ob zaostanku začeli tudi z nešportnimi vložki, saj je Manuel Latusa sredi tretjine namerno pokosil vratarja Chabero, a ostal nekaznovan. V 33. minuti so domači po strelu Ramzija Abida sicer znova izenačili, zadetek pa ni zmedel Olimpije. Gostje so odlično igrali ob številčnih prednostih domačih, na drugi strani pa je dobro igro zeleno-belih kronal Petr Šachl, ki je plošček neubranljivo poslal pod prečko vrat Salzburga. Aleš Mušič je dve minuti pozneje pobegnil, ko so imeli domači na ledu igralca več, vendar je bil za las prekratek.

Zadnji del je Olimpija začela s prednostjo 5-4, ki pa je ni izkoristila. Počasi so pobudo prevzeli domači, najprej je zapretil Thomas Raffl, isti igralec pa je v 46. minuti prvič na tekmi izkoristil številčno prednost in izenačil. Ko so deset minut pred koncem rdeči biki zadeli za 4:3, hiter prodor je kronal Ryan Duncan, se je za trenutek zdelo, da so zeleno-beli na kolenih, toda bliskovito so se vrnili. Z nekaj sreče je pred golom Matt Higgins spremenil smer ploščku in izid je bil 4:4. V zadnjih minutah so bili za odtenek nevarnejši domači, priložnost za zmago pa imeli gostje, a je Šachl minuto pred koncem meril mimo vrat.

O zmagovalcu je tako odločal podaljšek, ki pa je trajal samo sto sekund. Domači so izkoristili že prvo priložnost in zadeli za zmago na prvi četrtfinalni tekmi. Salzburg je po nedeljski tekmi povedel z 1:0 v zmagah (moštvi igrata na štiri dobljene tekme), naslednji obračun pa bo v torek v ljubljanski dvorani Tivoli.

Liga Ebel, četrtfinale, prve tekme:

Salzburg : Tilia Olimpija 5:4 (v podaljšku)
Heshka (13, 34), Raffl (47), Duncan (50), Aubin (62); Mustonen (13, 24), Šachl (35), Higgins (51)

KAC : Medveščak 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Dunaj : Gradec 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

VSV : Linz 3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.