Šport
17 ogledov

Zmaji na Dunaju brez moči

HDD Olimpija VSV Beljak Anže Petkovšek
Hokejisti Olimpije so v tekmi 6. kroga lige Ebel v gosteh klonili proti dunajski ekipi Vienna Capitals z 1:4 (1:2, 0:1, 0:1).

Po visokem domačem porazu proti Linzu so se ljubljanski hokejisti podali na težko gostovanje, saj so odpotovali k vodilnim Dunajčanom.

Ko so domači že v drugi minuti povedli z golom Jonathana Ferlanda, ki je bil uspešen iz drugega poskusa, prvi strel je vratar Jeff Frazee odbil, so domači navijači pričakovali pravi festival golov.

A je bila Olimpija v nadaljevanju prve tretjina enakovreden tekmec, tudi po strelih (13-11), res pa je, da so gostje kar trikrat imeli igralca več, v tretji priložnosti pa je v 16. minuti Latvijec Kristaps Bazevics z močnim strelom z modre črte izenačil. Toda domači so vseeno na prvi odmor odšli s prednostjo, ko so napadalci drugega napada Dunaja izigrali goste in dosegli gol.

Ključna za končni izid je bila druga tretjina. Olimpija se je dobro držala, čeprav so domači pritiskali, streljali z vseh položajev, a je Frazee branil odlično. Igra z igralcem več pa Ljubljančanom kljub golu v prvi tretjini ni stekla, ključni trenutku pa so bili ob koncu drugega dela, ko je najprej od 37. do 39. minute gostujoča ekipa napadala z dvema igralcema več, a brez pravega poskusa. Na drugi strani pa je 29 sekund pred koncem Dunaj svoj drugi "power-play" kronal s tretjim golom.

Na začetku zadnje tretjine so imeli zmaji še dvakrat igralca več, pa spet brez končnega uspeha, ob igri 4-4 pa so domači na koncu po hitrem protinapadu po podaji svojega nekdanjega člana Jamieja Fraserja in z zadetkom Jerryja Pollastroneja prišli do končnih 4:1.

Olimpijo zdaj čakata še dva težka gostujoča izpita, konec tedna odhajajo na dvojni paket tekem v Bolzano in Dornbirn.

Liga Ebel, 6. krog:

Vienna Capitals : HDD Olimpija 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.