Šport
84 ogledov

Zmaji niso preživeli pekla Arene

Vratar Olimpije Jan Chabera je branil zelo dobro, a kljub temu ni uspel prepreči Žurnal24 main
Medveščak je tudi na krilih več kot 16 tisoč navijačev v zagrebški Areni v 42. kolu lige Ebel s 4:3 ugnal Tilio Olimpijo. Klonili so tudi igralci Acroni Jesenic, katere je s 3:2 premagal Linz.
Železarji na Madžarsko, zmaji doma
V naslednjem kolu bodo Ljubljančani v petek doma igrali z Gradcem. Slovenski prvaki pa potujejo na pomembno gostovanje v Szekesfehervar.

Hokejisti Medveščaka so se za štiri tekme preselili iz svoje dvorane v veliko zagrebško Areno. Moštvo, ki ima že tako ali tako največ gledalcev v ligi, se zdaj predstavlja pred kar 16 tisoč navijači. Del tega spektakla, ki so ga v Zagrebu poimenovali ledena vročica, so bili tudi Ljubljančani, ki so gostovali na tretji od štirih tekem v Areni. Na prvih dveh tekmah so domači iztržili le točko proti Celovcu, tako da je bila njihova želja po ljubljanskem skalpu velika. Ne nazadnje tudi zato, ker sta moštvi povsem skupaj na lestvici v boju za končnico.

A Ljubljančani se bučnega vzdušja niso ustrašili, imeli so tudi podporo 200 svojih navijačev. V sedmi minuti so zmaji utišali Areno, ko je po natančni podaji Johna Hughesa Matt Higgins podstavil palico pred vrati slovenskega vratarja Zagrebčanov Roberta Kristana in goste popeljal v vodstvo. Po zadetku so pobudo počasi prevzemali domači, imeli dvakrat igralca več - gostje ene svoje prednosti niso izkoristili -, toda Jan Chabera ni klonil ob nevarnih strelih Johna Hecimovica, Grega Daya in Christoperja Powersa. V zadnji minuti je za domače najprej zapretil Joel Prpic, pri gostih pa je bil sam pred golom Eric Pance, ostalo pa je pri minimalnem vodstvu zeleno-belih.

V drugi tretjini so gostje sprva uspešno omrtvili igro Medveščaka. Domači pa so nato sredi tretjine le izkoristili prednost igralca več, s strelom pod prečko je ljubljanskega vratarja premagal Hecimovic. Izenačenje je dalo igri novega poleta, obe moštvi sta stopili na plin, vendar pa Ljubljančani svojih priložnosti niso izkoristili. Ko so najbolj oblegali zagrebška vrata, je v protinapad pobegnil njihov nekdanji soigralec Frank Banham in Zagrebčane prvič popeljal v vodstvo. Gostje so bili zelo blizu izenačenju v 36. minuti. Po akciji Petra Šachla in Žige Panceta je slednji ostal sam pred Kristanom, domači so ga zrušili, sodnik pa je pokazal kazenski strel. Izvedel ga je kar sam kapetan zmajev, a ni bil uspešen.

Nalet tekmecev so Zagrebčani uspešno ustavili s hitrim zadetkom v zadnji tretjini, uspešen je bil Kinasewich. A je bil tudi odgovor gostov hiter, tri minute pozneje je namreč za znižanje poskrbel Jure Stopar. Gostje so skušali doseči še tretji gol, pri tem pa občasno puščali preveč prostora pred svojim golom. To je v 50. minuti izkoristil mladi Mislav Blagus. Zmaji pa se še niso predali. Na 3:4 je znižal Hughes in v končnici so zeleno-beli silovito pritisnili. Najlepšo priložnost je celo ob igri z igralcem manj zapravil prav Hughes, ki je bil povsem sam pred Kristanom, ta pa je njegov strel ubranil. Za razliko od zadnje tekme pa gostom nato ni uspelo v zadnjih sekundah izsiliti podaljška in točki sta ostali doma.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Linz s polnim izkupičkom zapušča Jesenice
Hokejisti Acroni Jesenic niso uspeli nadgraditi uspeha v zadnjem kolu, ko so na gostovanju v Ljubljani premagali večnega tekmeca. V dvoboju z neposrednim tekmecem za uvrstitev v končnico so doživeli boleč poraz, ki jih je oddaljil na pet točk od tako želenega osmega mesta, Prvi zadetek je padel v 17. minuti, ko je za vrati Alexa Westlunda ploščico prejel Marc Cavosie in presenetil Američana. Toda veselje na tribunah Podmežakle je bilo kratkotrajno, saj je že v naslednjem napadu Fikrta ugnal kapetan črnih kril Philipp Lukas.

Tudi na začetku srednje tretjine so imeli gostje igralca več, potem ko je Doug Nolan iz obrambne tretjine nesrečno ploščico poslal prek ograde. Jeseničani v dveh minutah z igralcem manj tekmecem niso dovolili, da bi ogrozili Fikrta, ki pa je vendarle klonil v 31. minuti, ko ga je presenetil poskus Martina Grabnerja. V zadnji četrtini so gostje prišli do dveh golov prednosti ob naslednji priložnosti z igralcem več.

V zadnjih dveh minutah so domači vse moči usmerili v napad. Po nekaterih nevarnih poizkusih je 47 sekund pred koncem Rok Tičar z močnim strelom od daleč le znižal zaostanek. Šest sekund pred sireno pa je končni rezultat s strelom v prazno mrežo postavil Gregor Baumgartner.

Lestvica:
1. KAC 60 točk
2. Vienna Capitals 55
3. Salzburg 54 (- 1)
4. VSV Beljak 50
5. Graz 99ers 45
6. Linz 45 (- 1)
7. Medveščak Zagreb 41
8. Tilia Olimpija 40
9. Acroni Jesenice 35

10. Sapa Fehervar 34

Liga EBEL, 42. kolo:

Acroni Jesenice : Liwest Linz 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Cavosie (17), Tičar (60); Lukas (18), Grabher Meier (31), Keller (56), Baumgartner (60)

Medveščak Zagreb : Tilia Olimpija 4:3 (0:1, 2:0, 2:2)
Hečimović (30), Banham (34), Kinasewich (43), Blagus (50); Higgins (7), Stopar (45), Hughes (53)

Vienna Capitals : VSV Beljak 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
David Rodman (4), Fortier (26), Pinter (58)

KAC Celovec : Graz 99ers 6:5 (2:0, 1:3, 3:2)
Ratz (6), Scofield (9, 22, 41), Geier (54), Brandner (57); Lembacher (25, 27), Harand (37), Peintner (50), Lenes (52)

Red Bull Salzburg : SAPA Fehervar 4:3 (2:0, 0:2, 1:1, 0:0, 1:0) - po kazenskih strelih
Duncan (3), Koch (11), Lynch (53), Aubin (lazenski strel); Kovacs (25), Sofron (34), Holeczy (46)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.