Šport
24 ogledov

Zmaji po blamaži poslušali žvižge

Zmaji so nesrečno izgubili, potem ko se je plošček odbil od drsalke vratarja Cha Žurnal24 main
V 43. kolu lig Ebel so hokejisti Jesenic na gostovanju premagali SAPO Fehervar (4:6). Zmaji so doživeli pravi polom – v Tivoliju jih je Graz premagal kar s 4:0, zato so si prislužili žvižge domačih navijačev.

V prvi tretjini so bili hokejisti Tilie Olimpije daleč od želenega cilja. Igra je bila bleda, napadi jalovi, predvsem pa je zeleno-bele spet pestila neučinkovitost. V prvem delu so imeli dvakrat igralca več na ledu, a niso sestavili niti ene nevarne akcije. Graz je v pičli minuti pokazal Olimpiji, kako bi morala igrati. Najprej sta Quinn Hancock in Warren Norris s hitro akcijo izigrala obrambo domačih, le 39 sekund pozneje pa je Patrick Harand natančno meril pod prečko in vratar Jan Chabera je bil brez moči. Boštjan Goličič in Žiga Pance sta ob koncu le nekoliko bolj zapretila Fabianu Weinhandlu, toda gola v prvem delu domači niso dosegli.

Nekoliko bližje so bili v drugi tretjini. Najprej sta bila nevarna brata Pance, Žiga s prodorom, po katerem je Weinhandl strel ubranil, Eric pa je bil povsem sam pred golom, a je meril natančno v vratarja. Ko so imeli domači četrtič številčno prednost, so dosegli gol, ki pa ga je sodnik zaradi visoke palice razveljavil. Nalete domačih so gostje ustavili na polovici tekme. Takrat sta bila skoraj hkrati izključena Nejc Berlisk in Burke Henry, minuto in 57 sekund prednosti 5-3 pa je Graz zanesljivo spremenil v tretji gol. Po vodstvu s 3:0 je Graz nekoliko popustil, Olimpija si je priigrala še nekaj polpriložnosti, vendar ni nobene izkoristila.

Stvari so se za Olimpijo s slabega obrnile na slabše že takoj na začetku zadnjega dela. Po hudi napaki v obrambi so se gostje tik pred vrati Chabere dokopali do ploščka in Michael Oulette je dosegel četrti gol. Po visokem vodstvu Graza je ritem igre močno padel. Domači nikakor niso mogli priti vsaj do častnega gola, gostje pa so samo čakali na konec tekme. Olimpija je zapravila še peto prednost 5-4, so se pa Ljubljančani ubranili, ko so imeli prednost trikrat njihovi tekmeci.

Jeseničani se bližajo zmajem

Jeseničani so ta teden lovili zadnji vlak za uvrstitev v končnico. Po torkovem domačem porazu proti Linzu so se njihove možnosti za preboj med osem ekip, ki bodo nadaljevale sezone, precej zmanjšale, za nameček pa sta njihov tabor zapustila še napadalca Brett Lysak in Toni Dahlman. Tokrat so se državni prvaki podali na gostovanje k zadnjeuvrščeni Sapi, ki je imela pred dvobojem za njimi točko zaostanka, za Jeseničane pa je štela le zmaga.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

A v taboru madžarskih prvakov prav tako še niso vrgli puške v koruzo. Jeseniški trener Heikki Mälkiä je ostal še brez rahlo poškodovanega branilca Erica Wernerja (poškodba hrbtne mišice). Po uvodnem naletu gostiteljev so železarji hitro vzpostavili ravnotežje in tudi zadeli v pravem trenutku, a še hitreje naredili napako in domačim omogočili izenačenje. Železarji so imeli še en hiter odgovor za novo vodstvo, ki pa ga dvakrat z igralcem več niso povišali, za nameček pa so naredili še eno napako v obrambi za vnovičen priključek Sape.

Oster ritem in številne akcije so navduševale polno dvorano Gaborja Ocskaya, ki pa je vnovič onemela v uvodu drugega dela. Hitra akcija Jesenic in podaja na modro črto, Matevž Erman pa je povišal na 3:2. Napadi so si sledili kot po tekočem traku, v njih so prednjačili gostje, ki pa so tudi grešili in Madžarom vnovič dovolili vzpostavitev rezultatskega ravnotežja, a le do 37. minute. Udarni jeseniški napad Robert Sabolič - Rok Tičar - Žiga Jeglič je izvedel šah-mat kombinacijo, Jeglič pa je poskrbel za veselje v jeseniški vrsti.

Nalogo so varovanci Mälkiäja opravili z odliko tudi v zadnjih 20 minutah, saj so že v 44. minuti ušli na zanesljiva dva zadetka prednosti in tudi igra je bila na takšni ravni, da se je Madžarom slabo pisalo. Sapa je ob igri petih proti trem sicer bila uspešna, to pa je bilo praktično vse, kar je domača vrsta pokazala v zadnji tretjini. Imeli so sicer še nekaj priložnosti, toda Michal Fikrt je pokazal svojo vrednost in zmaga je odšla na Gorenjsko. Jeseničani sedaj za Olimpijo na lestvici zaostajajo "le" še tri točke.

Liga Ebel, 43. kolo:

Lestvica:
1. KAC 62
točk
2. Vienna 57
3. Salzburg 54 (-1)
4. VSV 50
5. Graz 47
6. Linz 45 (-1)
7. Medveščak 43
8. Olimpija 40
9. Jesenice 37

10. SAPA 34

Tilia Olimpija : Graz99ers 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Norris (9, 31), Harand (9), Ouellette (42)

SAPA : Acroni Jesenice 4:6 (2:2, 1:2, 1:2)
Ladanyi (6, 27), Mihaly (17), Johansson (46); Tičar (5), Židan (7), Erman (21), Jeglič (37), Pretnar (44), Sabolič (62)

Medveščak : VSV 7:2

Vienna : Salzburg 3:2

KAC : Linz 2:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.