Šport
45 ogledov

Zmaji po loteriji do dveh točk

Olimpija Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije so v 36. krogu lige Ebel po kazenskih strelih premagali Innsbruck s 3:2 (1:0, 1:1, 0:1; 0:0).

Ljubljanski hokejisti so na zadnje gostovanje v letu 2015 odšli s slabo popotnico. V soboto jih je namreč češki klub Znojmo na domačem ledu odpihnil kar z 8:0, pa tudi na Tirolskem proti na papirju sicer najbolj ugodnemu tekmecu, predzadnjemu Innsbrucku, nazadnje niso imeli veliko uspeha, saj je bilo 12. decembra 8:1, neuspešen pa je bil tudi poskus maščevanja tri dni pozneje, ko je Innsbruck v Tivoliju zmagal s 4:2.

Minilo je že veliko časa od zadnje zmage Ljubljančanov na gostovanju v ligi Ebel, to pot pa so si oslabljeni Ljubljančani zaslužili ne samo dve točki, ampak vse tri, saj so bili skozi celotno tekmo boljši in nevarnejši nasprotnik. Vse skupaj so kronali z golom v 10. minuti, ko je še lanskoletnega ljubljenca ljubljanskega občinstva Andyja Chioda z močnim strelom presenetil Gal Koren.

V 40. minuti se je iz oči v oči s Chiodom znašel Nardo Nagtzaam, a se je domači golman izkazal. V drugi tretjini je prav omenjeni hokejist po prodoru po levi strani in s podajo pred gol omogočil Anžetu Ropretu, da je prednost povišal na 2:0.V 35. minuti je imel plošček na palici za 3:0 Aleš Mušič, a je Chioda in Innsbruck rešila prečka.

V 38. minuti je bil pred golom Sebastijan Hadžič, a so ga v zadnjem trenutku domači ovirali, ostalo je brez izključitve in pravega strela. Na drugi strani je padel gol za domače po sporni situaciji, ko je domači napadalec pred golom z visoko palico zrušil Andreja Tavžlja, mu razbil arkado, vse skupaj pa se je končalo z golom Innsbrucka.

Domači so zadeli v 57 sekundi zadnje tretjine po nesrečni situaciji gostov, ko se je požrtvovalno pred golom nastavil Luka Kalan, blokiral strel, a se je le ta odbil do Patricka Mössmerja, ki je z desne strani brez težav zatresel mrežo.

Takrat so domači navijači pričakovali popoln napad, a je Olimpija povsem prevzela vajeti, bila boljša, tudi ob dveh igralcih več na ledu pa se Chido ni dal. V podaljšku je bila igra brez prekinitev, v 64. minuti je še enkrat bil iz oči v oči s Chiodom Mušič, tokrat je bil domači vratar na mestu. V 65. minuti ga je Nagtzaam prelisičil, a se je plošček od vratnice odbil.

V igri 3-3 zadnjih 105 sekund ni bilo več golov, čeprav je bila boljša Olimpija. Ljubljanski čuvaj mreže Olivier Roy je v kazenskih strelih ustavil tri poizkuse, medtem ko je v drugi seriji Chioda prelisičil Kalan za sladko zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.