Šport
17 ogledov

Zmaji po podaljšku do 3. zaporedne zmage

Coulombe Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Hokejisti Telemach Olimpije so na tekmi 16. kola lige Ebel v gosteh premagali Gradec in dosegli že tretjo zaporedno zmago (3:2). Zmagoviti gol je v podaljšku zabil Brock McBride.

Po dveh zaporednih zmagah so zmaji krenili proti Gradcu, ki od prihoda slovitega NHL-ovca Thoamsa Vaneka igrajo pred razprodanimi tribunami. Navijači so tudi tokrat pričakovali zmago od svojih ljubljencev.

A hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so po dveh zaporednih zmagah v razširjenem avstrijskem prvenstvu danes prišli še do tretje. Potem ko se je tekma proti graškim panterjem po rednem delu končala z 2:2, je zmajem zmago v podaljšku prinesel Brock McBride.

Domači so sicer v tekmo krenili silovito, že v 2. minuti zadeli okvir gola, toda kaj kmalu bi lahko v vodstvo prišli tudi Ljubljančani, ko je sam pred domačega vratarja prišel Eric Pance, a je bil Frederic Cloutier na mestu.

V 12. minuti pa je po pritisku gostov z modre črte sprožil Coulombe, pred golom pa je Kevin De Vergilio ploščku spremenil smer za vodstvo zmajev. Toda veselje zeleno-belih ni trajalo dolgo, saj so domači dokaj srečno z igralcem več na ledu dobre tri minute pozneje izenačili, ko je ustrelil kapetan Rodney Jarrett, plošček pa je od palice Jana Muršaka končal v mreži in presenetil ljubljanskega vratarja Jerryja Kuhna.

Izključitve padale ena za drugo

V drugem delu je kmalu ponovno v vodstvo prišla Olimpija, ko je v samostojni prodor ušel Muršak in premagal domačega vratarja. Potem pa so na sceno stopili avstrijski sodniki, ki so kot po tekočem traku na kazensko klop pošiljali ljubljanske hokejiste in domači so še drugič na tekmi na začetku zadnje tretjine po gneči pred golom prišli do izenačenja.

V 51. minuti pa je bil Muršak blizu svojemu drugemu golu, ko je pobegnil domačim branilcem, na koncu mu je veselje preprečila vratnica.

Panterji so kar devetkrat igrali z igralcem več, medtem ko gosti le dvakrat. A Ljubljančani so z izjemno borbenostjo in dobrimi obrambami zdržali vse nalete in si zato po 60 minutah za remi že prislužili eno točko.

Navijači zasuli ledeno ploskev

V podaljšku so bili zmaji tisti, ki so imeli priložnost, da z igralcem več v igri 4:3 tekmo odločijo v svojo korist. Muršak je še enkrat več zadel vratnico, a zmaji so vendarle v 64. minuti, 72 sekund pred koncem podaljška, prišli do gola, ko je zadel Brock McBride in veselje zmajev za tretjo zaporedno zmago se je lahko začelo.

Domač navijači pa so razočarani nad porazom svojih ljubljencev na ledeno ploskev zmetali vse, kar jim je prišlo pod roke, kapetan domačih Jarett pa si je zaradi protesta pri sodnikih prislužil disciplinsko kazen igre.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v torek, 30. oktobra, v dvorani Tivoli gostili Sapo iz Fehervarja, nato pa v petek v slovensko prestolnico prihaja še Salzburg.

Liga Ebel, 16. kolo:

Graz 99ers : Telemach Olimpija 2:3* (1:1, 0:1, 1:0; 1:0)
Jarrett (15), Latendresse (42); De Vergilio (12), Muršak (26), McBride (64)

Innsbruck : Orli Znojmo 6:5* (2:2, 0:1, 3:2; 0:0, 1:0)
Sapa Fehervar : Black Wings Linz 7:2 (2:1, 3:0, 2:1)
Medveščak Zagreb : VSV Beljak 5:1 (2:1, 0:0, 3:0)
KAC Celovec : Red Bull Salzburg 4:3 (0:2, 1:1, 3:0)
Dornbirn : Vienna Capitals 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
* - po podaljšku

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.