Šport
45 ogledov

Zmaji poraženi v Celovcu

KAC Celovec EC KAC/Facebook
Hokejisti Olimpije so na tekmi 34. kola razširjenega avstrijskega prvenstva izgubili na gostovanju pri celovški ekipi KAC (5:3).

Po torkovem domačem porazu z 0:3 proti najtrofejnejšemu avstrijskemu klubu je Olimpijo le tri dni pozneje čakal isti tekmec, le da tokrat na severni strani Karavank. Domači so si to tekmo izbrali za dobrodelnost in prvi gol domačega moštva bi pomenil, da bi navijači na ledeno ploskev metali plišaste igrače.

Že v drugi minuti so bili domači blizu temu, a je strel z modre črte Davida Josepha Fischerja Jeff Frazee obranil. V četrti minuti je imel priložnost za vodstvo gostov Žiga Pešut, ko je bil povsem sam pred domačim vratarjem Tomašem Dubo, a do spremembe ni prišlo. Na drugi strani pa je v peti minuti sledilo veliko veselje in množica plišastih igrač na ledeni ploskvi ob samostojni akciji Matthewa Neala.

To je pomenilo kar nekajminutni odmor, ki je dal Ljubljančanom krila, saj so že v deseti minuti izid izenačili, ko je Chris Langkow zadel po mojstrski potezi izza gola. Domači, najbolj vroče moštvo v tem trenutku, so v 16. minuti, ko so prvič igrali z igralcem več, spet prevzeli vodstvo, ko je izkušeni Jamie Lundmark po 25 sekundah "power playa" dosegel gol za 2:1.

Na začetku druga dela so do igre z igralcem več prišli tudi gosti, ki pa jim ta prvina v tej sezoni ne gre od rok, dosegli so le osem golov iz 107 poskusov. V 28. minuti pa je Manuel Ganahl izkoristil nezbranost pred ljubljanskimi vrati za 3:1. Dve minuti pozneje se je po kombinaciji Aleša Mušiča in Raphaela Bussieresa izkazal Duba, v 33. minuti pa je Stefan Geier zadel za tri gole razlike.

Končno zadeli z igralcem več

Gostujoči strateg Bojan Zajc je zatem vzel polminutni odmor, kar je v 36. minuti prineslo nov zadetek gostov, avtor je bil Bussieres. Ob koncu tretjine je Duba obranil še strel Sache Guimonda.

V zadnji tretjini so gledalci spremljali izenačeno igro, v kateri je za spremembo izida najprej poskrbel Neal v 52. minuti, ko je zadel za 5:2, v zadnji minuti pa so Ljubljančani po dolgem času zadeli z igralcem več, ko je Mušič dosegel zadetek za lepotni popravek izida.

Liga EBEL, 34. kolo:

KAC Celovec - Olimpija 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)
Neal 5., 48., Lundmark 16., Ganahl 28., Geier 33.; Langkow 10., Bussieres 36., Mušič 60.

Red Bull Salzburg - VSV Beljak 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Innsbruck - Graz 99ers 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Dornbirn - Liwest Linz 1:6 (0:3, 1:2, 0:1) 
Orli Znojmo - Fehervar 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Bolzano - Vienna Capitals 2:3** (2:0, 0:2, 0:0, 0:0)

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.