Šport
20 ogledov

Zmaji postali "Avstrijci"

sport_olimpija_vnuk_ Žurnal24 main
Na današnji dan leta 2007 so na zasedanju predstavnikov hokejske lige Ebel na Bledu medse sprejeli hokejiste ljubljanske Olimpije, ki so takrat nastopali pod imenom Zavarovalnica Maribor Olimpija.

V sezoni 2006/07 so se avstrijskemu prvenstvu pridružile Acroni Jesenice. Leto kasneje pa so se za podoben korak odločili tudi v Ljubljani. Zmaje so v ligo Ebel uradno sprejeli na današnji dan leta 2007, ko so na Bledu zasedali predstavniki lige in jih medse sprejeli soglasno. Kasneje se je izkazalo, da so pri Olimpiji s to potezo zadeli v polno. V dvorano Tivoli je znova začelo zahajati lepo število gledalcev, ki so s svojim navijanjem hokejistom Olimpije pomagali do prvovrstnega presenečanja.

Denar je sveta vladar
Olimpija krstnega nastopa v ligi Ebel zagotovo ne bodo pozabili. Potem ko v končnico niso prišli po najkrajši poti, so tam pustili velik pečat in prišli vse do finala. Zmaji so se tam pomerili z bogataši iz Salzburga in se jim upirali več kot uspešno. Mike Posma je ekipo odlično vodil s klopi, igralci pa so na ledu pod vodstvom Tomaža Vnuka in Todda Elika nekajkrat zaigrali nad svojimi zmožnostmi, kar pa ni bilo dovolj za veliko presenečenje. Vodstvo lige je zmajem zaradi preveč prijavljenih igralcev vzelo zmago, tako da so Salzburžani čez noč izid v zmagah izenačili na 2:2, nato pa izkoristili zmedo v ljubljanskih vrstah in slavili svoj drugi zaporedni naslov v ligi Ebel.

Preostali dogodki na današnji dan:

14. 4. 1968 – New York Knicks in Clippers so odigrali prvo tekmo v slovitem Madison Square Gardnu, ki je odprl vrata dva meseca pred tem.

14. 4. 1969 – US. Expos in St. Louis Cardinals so v Jarry Park v Montrealu odigrali prvo basebal tekmo izven meja ZDA.

14. 4. 1998 – Direktor košarkarskega kluba Uniona Olimpije Radovan Lorbek in mladi sežanski igralec Primož Brezec sta podpisala pogodbo.

14. 4. 2001 – Manchester United je pet kol pred koncem Premierlige že postal državni prvak, štirinajstič v klubski zgodovini in sedmič v zadnjih devetih letih.

14. 4. 2003 – Alan Shearer in Francoz Eric Cantona sta bila izglasovana za najboljša igralca prvega desetletja angleške nogometne Premier League. Napadalec Newcastla je bil izbran za najboljšega domačega nogometaša, nekdanji nogometaš Manchester Uniteda pa za najboljšega tujega igralca.

11. 4. 2005 – V 97. letu starosti je v Besanconu umrl nekdanji francoski nogometaš Lucien Laurent, strelec prvega zadetka na svetovnih nogometnih prvenstvih. Leta 1930 je Laurent na SP v Urugvaju na tekmi med Francijo in Mehiko zadel v 19. minuti in tako postal strelec prvega gola na SP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.