Šport
7 ogledov

Zmaji s slabo popotnico

Dany Gelinas pričakuje vsaj uvrstitev v končnico lige Ebel. Žurnal24 main
Hokejisti ljubljanske Tilie Olimpije so pripravljalno obdobje pred začetkom lige EBEL zaključili z dvema porazoma na turnirju v spomin na Gaborja Ocskaya. Liga EBEL se začne naslednji teden.
 

Sekelj podpresednik lige EBEL

V petek je v Celovcu potekala skupščina lige EBEL na kateri je dosedanjega predsednika Karla Nedweda zamenjal dr. Karl Safron. Eno od dveh podpredsedniških mest pa je zasedel direktor Olimpije Matjaž Sekelj.

Zmajčki so zadnji dve pripravljalni srečanji pred začetkom razširjenega avstrijskega prvenstva odigrali na Madžarskem. V Szekesfehervarju so nastopili na turnirju v spomin na tragično preminulega igralca tamkajšnje Albe Volan, Gaborja Ocskaya. Trener Olimpije Dany Gelinas je s seboj odpeljal 21 igralcev. Doma so ostali kapetan Tomaž Vnuk, Brendan Yarema in Ivo Jan, prav vse tri mučijo manjše poškodbe, ki naj bi bile do začetka lige EBEL že pozabljene.

Očitno pa se je Tilii Olimpiji še kako poznala odsotnost treh napadalcev, saj so klonili na obeh tekmah na Madžarskem. V soboto so se pomerili proti domači Albi. Zmaji so kljub hitremu vodstvu z 1:0 (zadel je Žiga Pance) klonili z visokih 5:1. Nato pa so se v nedeljo v tekmi za tretje mesto pomerili z Gradcem. Avstrjici so jih ugnali s 7:6. Kljub porazu pa so se zmaji predstavili v veliko bolj vzpodbudni luči kot proti Albi. Po zaostanku treh zadetkov so se vrnili v igro, Gradec pa je zmagoviti zadetek dosegel šele minuto pred koncem srečanja.

Kakor koli pogledamo zmaji v zakljčku pripravljalnega obdobja niso blesteli. Na poletni ligi na Bledu so visoko izgubili proti večnim tekmecem iz Jesenic (7:1), nato v tekmi za tretje mesto klonili še proti Celovcu (3:1). Pripravljalne obdobje pa so, kot že rečeno, končali z dvema porazoma na Madžarskem. Glede nato, kar je Olimpija prikazal na Madžarskem Gelinasa in njegove varovance do začetka lige EBEL (Olimpija se bo naslednji petek v prvem kolu v gosteh pomerila z Beljakom) čaka še zelo veliko dela.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.