Šport
9 ogledov

Zmaji še drugič boljši od Linza

Jeseničani so zmago zapravili v zadnji tretjini, zmaji pa so z dvema zadetkoma v Žurnal24 main
Tilia Olimpija je po hudem boju prišla še do druge zaporedne zmage proti Linzu (3:2). Acroni Jesenice je v Podmežakli uničil nekdanji igralec Aleš Kranjc, ki je v podaljšku zadel za zmago Sape s 4:3.
Naprej po reprezentančnem premoru
Hokejisti v razširjenem avstrijskem prvenstvu zdaj čaka reprezentančni premor, liga pa se bo nadaljevala 19. novembra.

Ljubljanski hokejisti so imeli v treh dneh lepo priložnost za nabiranje točk. V dveh zaporednih tekmah so se namreč pomerili z Linzem, ki je glede na razplet v prvi tretjini prvenstva eden najresnejših tekmecev za končnico. Prvo tekmo v petek je Tilia Olimpija dobila s 4:2. Tudi drugi dvoboj istih tekmecev se je začel obetavno za domače. Potem ko so gostje pritisnili v prvih petih minutah, so Ljubljančani izkoristili prednost dveh igralcev več v osmi minuti. Za obetavno akcijo so potrebovali dobro minuto, nazadnje pa je Boštjan Goličič dobro zaposlil Žigo Panceta in domači so vodili. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, nekajkrat se je pri zeleno-belih izkazal Matija Pintarič, pa tudi Alex Westlund pri Linzu je bil zanesljiv. Podobno je bilo v drugem delu. Enakovredna igra nobeni od ekip ni prinesla prednosti. Domači so, podobno kot že na nekaj tekmah, imeli težave z izkoriščanjem številčne prednosti. Dvakrat je imel Linz na ledu igralca nanj, a učinka ni bilo. Drugače je bilo na drugi strani. Ko je bil izključen Aleš Mušič, so gostje izkoristili priložnost, nekoliko pokriti Pintarič pa je moral po plošček v mrežo. Ob koncu tretjine pa so imeli domači spet prednost 5-3, a je ostalo le pri nekaj strelih. Zato pa je bil učinkovitejši začetek zadnjega dela. Matt Higgins je iz bližine premagal Westlunda. Vendar so domači še vedno igrali premalo zbrano in učinkovito, tako da so gostje še enkrat prišli do izenačenja. Deset minut pred koncem tekme so ob izključitvi Domna Vedlina še drugič premagali Pintariča in vse se je začelo znova. Na srečo so zeleno-beli hitro spet povedli, potem ko je po napaki Westlunda, ki ni dobro pokril ploščka, slednjega v gol zbezal Tomi Mustonen. Trije goli so bili nazadnje dovolj za zmago, pa čeprav je Linz v zadnji minuti poskušal brez vratarja izsiliti gol za podaljšek. Toda dve izključitvi pri črnih krilih sta Olimpiji pomagali še do drugega para dragocenih točk.

Jeseničani uničil Kranjc
Acroni Jesenice so v devetih dneh še drugič na domačem ledu tesno izgubile dvoboj s Sapo Fehervar. Tokrat so železarji v dvoboju s tekmecem za mesto v končnici vknjižili vsaj novo točko, saj je bil zmagovalec odločen po podaljšku. Vratar Sape Zoltan Hetenyi je moral na začetku tekme ubraniti močan strel Roberta Saboliča. Jeseničani so narekovali ritem in prišli do vodstva v šesti minuti. Za vrati je podal Rok Tičar, mrežo je zatresel Eric Werner. Železarji so zapravili še dve lepi priložnosti, kazen pa je sledila v deveti minuti, ko je iz neposredne bližine izenačil Roger Holeczy. Slovenski prvaki so imeli ob koncu tretjine priložnost za novo vodstvo z igralcem več. Brett Lysak je zadel vratnico, Hetenyi pa je ubranil močna strela Wernerja in Saboliča. Lysak je imel novo priložnost, ko so bile moči na ledu spet izenačene, v protinapadu je bil na drugi strani dovolj pozoren Jaako Suomalainen in ubranil strel Csabe Kovacsa nekaj sekund pred prvim odmorom. Jeseničanom v drugem delu na začetku ni šlo z igralcem več, bolje pa so igrali ob razmerju pet na pet. V napadalni tretjini se je ob ogradi do ploščice prikradel Anže Kuralt, na kratko podal do Jureta Dolinška, ki je meril natančno in vendarle ugnal Hetenyija. Ko je moral na kazensko klop Doug Nolan, so se Jeseničani znova uspešno ubranili. V 38. minuti je Dolinšek ob že izenačenih močeh s strelom iz zapestja povišal jeseniško vodstvo: mladi domači napadalec je prvič v ligi Ebel zabil dva gola na eni tekmi. A v prvi minuti zadnje tretjine se je domači branilec Werner s ploščkom poigraval v obrambni tretjini, ukradel mu ga je Eric Johansson in dosegel gol priključka. Gostje so dobili krila in po priložnostih Holeczyja in Nathana Martza prišli do nove prednosti igralca več. Ob izključitvi Marca Cavosieja se je nekajkrat izkazal Suomalainen, najnevarnejši je bil strel Istvana Sofrona. V 48. minuti je bil zaradi naleta ob ogradi izključen Sabolič. Gostje so izenačili z igralcem več. Jeseniško obrambo je ugnala švedska naveza, podal je Ackeström, s strelom s strani pa je drugi zadetek na tekmi dosegel Johansson. Z igralcem več so nato železarji izsilili še novo izključitev pri gostih in imeli kar minuto in 21 sekund dva igralca več, a je Hetenyi uspešno zaustavljal njihove strele. Jeseničani so igrali tretji podaljšek v sezoni in še tretjič ostali poraženi. Številčno prednost Madžarov je izkoristil Aleš Kranjc. Nekdanje soigralce in vratarja Suomalainena je premagal s svojim značilnim močnim in natančnim strelom od daleč.

Lestvica:
1. KAC Celovec 34 točk
2. Red Bull Salzburg 26
3. VSV Beljak 24
4. Vienna Capitals 21
5. Medveščak Zagreb 20
6. Acroni Jesenice 19
7. Graz 99ers 19
8. Tilia Olimpija 17
9. Sapa Fehervar 14
10. Black Wings Linz 13

Liga EBEL, 19. kolo:

Acroni Jesenice : SAPA Fehervar 3:4 (1:1, 2:0, 0:2) - po podaljšku
Werner (6), Dolinšek (25, 38); Holeczy (9), Johansson (41, 50), Kranjc (61)

Tilia Olimpija : Liwest Linz 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Ž. Pance (8), Higgins (42), Mustonen (52); Purdie (35), Healey (50)

Medveščak Zagreb : Red Bull Salzburg 6:7 (3:1, 1:0, 2:4) - po podaljšku
Banham (10, 46), Kinasewich (16, 29), Filewich (16), Sandrock (50); Aubin (18), Heinrich (42, 44), Koch (52), Pewal (59), Bois (60), Duncan (63)

Vienna Capitals : Graz 99ers 3:2 (1:0, 0:1, 1:1) - po podaljšku
Kraxner (7), Fortier (47), Rotter (62); Werenka (40), Iberer (58)

VSV Beljak : KAC Celovec 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Petrik (16), Kaspitz (18); Shantz (5), Schellander (36), Hundertpfund (43)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.