Šport
106 ogledov

Zmaji se lahko vrnejo v nekdanjo ligo Ebel

SŽ Olimpija Profimedia
SŽ Olimpija dobila zeleno luč za selitev v najvišje regionalno tekmovanje.

Ljubljanski hokejski klub SŽ Olimpija bo lahko v naslednji sezoni sodeloval v ligi ICEHL, nekdanji ligi Ebel, najmočnejšem regionalnem tekmovanju. Vodstvo lige je po današnji seji skupščine sklenilo, da pogoje za sodelovanje izpolnjujejo trije kandidati, poleg slovenskega kluba še češki Orli Znojmo in južnotirolski Pustertal.

Generalna skupščina lige ICEHL je danes prvič doslej potekala virtualno. Kot je sporočilo vodstvo tekmovanja, so sodelovanje odobrili trem klubom, ki bodo morali zdaj v desetih dneh to še potrditi z ustreznimi finančnimi zagotovili in plačilom pristojbin.

Razširitev lige je bila ena glavnih točk današnje skupščine. Prošnjo Orlov, ki so v tej ligi že sodelovali, a so se nato po sezoni 2019/20 zaradi ekonomskih razlogov začasno umaknili, je bila sprejeta, prav tako sta bila uspešna še dva kandidata.

SŽ Olimpija in Pustertal, ki v tej sezoni nastopata v alpski ligi, sta tudi dobila večinsko podporo. Ni pa je dobil še en član alpske lige, Feldkirch, ki je prav tako želel priti v močnejšo ligo. V vodstvu lige ICEHL so sicer zapisali, da klub izpolnjuje pogoje in da njegov status kandidata ostaja aktiven.

"Veliko zanimanje klubov nam omogoča lep položaj, ko lahko povečamo število sodelujočih ekip. Večina udeležencev se je izrekla za širitev na 14 moštev. Z veseljem pozdravljamo Orle Znojmo, ki se vračajo, prepričani pa smo, da smo s Pustertalom in SŽ Olimpijo našli še dva kluba, ki imata velik potencial. Naša mednarodna liga je naredila velik korak k uspešni prihodnosti," je za spletno stran tekmovanja dejal predsednik lige Jochen Pildner-Steinburg.

V ljubljanskem klubu so že lani poleti, pred začetkom nove sezone, poudarili, da so povsem pripravljeni tudi na morebiten takojšen vstop na višjo raven regionalnega tekmovanja. Nazadnje so nato v sezoni 2020/21 še ostali v alpski ligi, kjer trenutno pred koncem rednega dela vodijo, a želja po napredku je ostala.

Nenazadnje so v klubu tudi s kadrovskimi potezami, ko so sklenili pogodbe s številnimi slovenskimi reprezentanti ter nazadnje še s finskim trenerjem Raimom Suumanenom, nakazali, da gradijo ekipo za močnejšo ligo.

V tej sezoni je v ligi ICEHL 11 klubov; avstrijski so Dornbirn, beljaški VSV, Red Bull Salzburg, celovški KAC, Innsbruck, Graz99ers, Vienna Capitals in Black Wings 1992 Linz, iz Italije prihaja južnotirolski Bolzano, madžarski član je Fehervar, slovaški pa Bratislava Capitals.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice