Šport
1 ogledov

Zmaji so poravnali dolg

vnuk2_anpe_spo_110908_main Žurnal24 main
Združenje Slohokej d.o.o. je sporočilo, da umika suspenz Tilii Olimpiji, saj je ta poravnala svoj dolg. Ljubljančani se bodo tako v petek v prvi polfinalni tekmi DP pomerili z Medveščakom.
 

Oslabljeni Jeseničani

Proti mariborskemu Stavbarju bodo oslabljeni nastopili tudi Jeseničani. V klubu so pozabili poskrbeti za dvojne licence in bodo tako v konici zaigrali brez nekaterih mladih igralcev, ki so v prvem kolu play-offa že igrali za mlado ekipo.

Združenje Slohokej d.o.o. , ki ga zastopa direktor Bogdan Jakopič , je v sredo Olimpiji izreklo suspenz zaradi neporavnanih obveznosti, tega pa je že danes preklicalo, saj so v ljubljanskem klubu postorili vse potrebno. Zmaji so združenju ligašev plačali okoli 13 tisoč evrov dolga in bodo tako vendarle zaigrali v polfinalu državnega prvenstva proti zagrebškemu Medveščaku . Združenje je suspenz izreklo štirim ekipam, Olimpija, Bled in Slavija so svoje dolgove poravnali, medtem ko suspenz za Alfo še vedno velja.

Tudi Jeseničani (na sliki trener Doug Bradley) bodo v polfinalu DP nastopili oslabljeni. © Anže Petkovšek

 
Tilia Olimpija je v torek zaprosila združenje Slohokej d.o.o za odlog plačila zaradi težkega finančnega položaja, prošnjo pa je podkrepila tudi z bančno garancijo, česar pa v združenju niso sprejeli. Sprejeli pa so zamujeno plačilo, tako da bo klub poslej nemoteno nastopal v DP. "Popolnoma nemogoče je, da bi bile obveznosti plačane v petek ob tretji uri popoldne, tekmec Olimpije pa bo že ob šestih v dvorani in bo pripravljen odigrati tekmo. Pričakujem, da bodo stvari v četrtek urejene. Če se to ne bo zgodilo, roko na srce, tudi ne verjamem, da bodo te reči urejene v petek dopoldne," nam je v sredo zvečer povedal predsednik nadzornega sveta družbe Slohokej Janez Sodržnik .

Predstavnik za odnose z javnostmi Tomaž Langerholz nam je v sredo zatrdil, da bo Olimpija poravnavala dolg, na vprašanje, kje se je našel denar, pa je odvrnil: "Zakaj bi vam pa to povedal? Denar bo nakazan, to je pomembno."   Za komentar trenutnega položaja smo prosili še trenerja zeleno-belih Bojana Zajca , ki pa je bil zelo kratek: "Mi normalno treniramo in se pripravljamo na končnico državnega prvenstva. Mi svoje delamo na ledu. Upam, da se bo vse končalo, kot se mora. " Sicer pa so Ljubljančani na svoji spletni strani zapisali, da obžalujejo, ker obveznosti niso plačali do roka. Pojasnili so, da je višina prispevka odvisna od števila registriranih tujih igralcev in da je znesek, ki ga mora plačati Olimpija, zaradi tega bistveno višji od prispevka drugih klubov. Izpostavili so tudi težke gospodarske razmere in za primer navedli izstop Innsbrucka iz lige Ebel. V uradnem sporočilu je še zapisano: "Upamo in želimo, da bodo v družbi Slohokej ugodili naši prošnji za podaljšanje roka in da se bodo razmere uredile v prid slovenskemu hokeju."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.