Šport
18 ogledov

Zmaji v petih minutah požgali Dunaj

Muršak Ratz Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Hokejisti Telemach Olimpije so na Dunaju v 14. kolu lige Ebel premagali drugo ekipo razširjenega avstrijskega prvenstva (3:2). Odločilni gol je pet minut pred koncem tekme zabil Kevin De Vergilio.

Po dveh zaporednih porazih (Red Bull Salzburg v gosteh in Dornbirn doma) so hokejisti Telemacha Olimpije spet na zmagoviti poti. Na vedno neugodnem gostovanju na Dunaju so bili dve tretjini v podrejenem položaju (razmerje v strelih 29:12), v zadnjem delu pa so zaigrali fantastično (13:4 v strelih), domače povsem nadigrali, dosegli dva gola in se veselili nove zmage, ki jim pomeni veliko zadoščenje po petkovi sodniški "kraji" v obračunu z Dornbirnom.

Varovance Bojana Zajca je petkov poraz močno bolel, a so ga morali hitro pozabiti, saj jih je čakal obračun s po mnenju mnogih trenutno najboljšo ekipo v ligi. Čeprav brez štirih igralcev, manjkali so Scott Freeman, Žiga Grahut, Damjan Dervarič in Miha Pesjak, so že v tretji minuti napovedali, da bodo poizkušali presenetiti domače.

Jaka Ankerst je imel stoodstotno priložnost, toda ko so po strelu z "backhandom" plošček že vsi videli v mreži, je ta zletel čez gol. Zatem so imeli domači igralci dvakrat igralca več na ledu, vratar Jerry Kuhn je imel veliko dela, a ga je uspešno opravil, v 15. pa ga je po strelu Tonyja Romana rešila prečka.

Izenačenje trajalo manj kot minuto

Tudi v drugem delu so Ljubljančani hitro ostali brez igralca, izključen je bil Kevin De Vergilio, a so imeli celo priložnost za gol, toda Aleš Mušič ni znal kaznovati neodločnosti vratarja Fabiana Weinhandla, zgrešil je prazen gol. Za zgrešeno priložnost so bili hitro kaznovani, protinapad je v vodstvo domače ekipe spremenil Joshua Soares.

V 26. minuti je Mušič iz ugodnega položaja streljal mimo gola, natančnejši je bil v 37. minuti Anže Ropret, ki je izkoristil odlično podajo De Vergilia in ob desni vratnici poslal plošček v mrežo. Toda veselje Slovencev je bilo kratko. Le 50 sekund zatem je sodnik dvignil roko, Matej Hočevar bi moral na kazensko klop, igro 6:5 pa so domači izkoristili.

Šah-mat v petih minutah

V nadaljevanju pa je na led prišla povsem prerojena Olimpija. Agresivnost in disciplina pa sta se obrestovali z dvema zadetkoma, prvega je ob številčni premoči dosegel Patrick Coulombe, drugega pa po podaji Jana Muršaka tokrat odlični De Vergilio. Dobro minuto pred koncem so Dunajčani poizkušali še z igro brez vratarja, bili nevarni, a se je Kuhn dvakrat izkazal.

Olimpija je tako prišla do pomembne zmage, ki je velika spodbuda pred torkovim domačim obračunom z Innsbruckom.

Liga Ebel, 14. kolo:

Dunaj : Telemach Olimpija 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)
Soares (23), A. Lakos (38); Ropret (37), Coulombe (49), De Vergilio (55)

Orli Znojmo : Salzburg 5:4* (1:1, 3:1, 0:2, 1:0)
KAC Celovec : Innsbruck 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
VSV Beljak : Linz 3:6 (2:1, 1:1, 0:4)
Gradec : Dornbirn 6:2 (4:1, 1:1, 1:0)
* - po podaljšku

Torek ob 19.15:
Medveščak - Sapa Fehervar

Komentarjev 2
  • Dj meTHAtraXX 07:39 22.oktober 2012.

    Sj,Jesenice so potopl lih zarad tega,da oni kot kao edini slovenci tresejo mreze. Znusi-jo se mi oni,Kanalc in cela HZS (razn Jeseničanov), zarad tega,ker so dopustl, oz. organiziral to, da so Acroni spravl na kant. Pa matr, da ne mors ...prikaži več 65 let(+-5 let) kr pomest pod tepih. U bistvu loh, sam rata velik kup, ob katerega se vedno znova vec ljudi spotikuje!!! DRgac pa SVAKA ČAST nasim "seniorjem", da so prstopil,se organiziral in obudl Acroni nazaj, kljub njihovim letom. BRAVO!!! To je za cestitat, ne pa ena usrana lublanska zmaga.

  • vico 20:11 21.oktober 2012.

    vsaka cast olimpija cari ste.toooooooooooooooo olimpia