Šport
17 ogledov

Zmaji v polfinalu z Linzem

Petr Sachl Tilia Olimpija Sapa Fehervar Boštjan Tacol
Po nedeljski odločilni sedmi tekmi četrtfinala hokejske lige Ebel med Linzem in Dunajem je znan polfinalni nasprotnik ljubljanske Tilie Olimpije. Zmaji se bodo pomerili z ekipo Black Wings Linz, ki je danes premagala Vienno Capitals z 8:3, skupno pa s 4:3 v zmagah.

Ljubljančani so si polfinale zagotovili že v četrtek, ko so v dramatični tekmi premagali madžarsko Sapo s 4:3 in se s skupnim izidom 4:2 v zmagah uvrstili med najboljše štiri. Enak skupni izid je bil na dvoboju med Celovcem in Salzburgom, boljši je bil koroški klub, ki je tako branilce naslova že izločil iz boja za letošnjo zmago. Najlažje delo je imel zagrebški Medveščak, ki je češke novince iz Znojma odpravil z gladkih 4:0 v zmagah.

Na nedeljski določilni tekmi je Linz, najboljše moštvo rednega dela lige, že po osmih minutah vodil s 3:0, po enosmerni drugi tretjini pa je bil v 34. minuti izid že 8:0. Gostje so v zadnjih osmih minutah nato le dosegli še dva gola in poraz ublažili do znosne meje. V polfinalu bi se Olimpija pomerila s Celovcem, če bi danes zmagal Dunaj, tako pa zeleno-bele čaka polfinalna serija z Linzem. Drugi polfinalni par bo KAC - Medveščak.

Polfinalni boji se bodo začeli že v torek. Tako kot v četrtfinalu bodo moštva igrala na štiri zmage. Datumi prvih štirih tekem so 6., 8., 11. in 13. marec, če pa finalista takrat še ne bosta znana, bodo igrali še 15., 18. in 20. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.