Šport
15 ogledov

Zmaji z biki, železarji z VSV

Bojan Zajc upa, da bodo navijači napolnili dvorano Tivoli. Saša Despot
Liga Ebel se začenja tudi za naša predstavnika. V ponovitvi lanskega finala bo Tilia Olimpija v prvem kolu gostila Salburg, Acroni Jesenice pa se bodo na domačem ledu pomerile z Beljačani.
 
 

Jeseničani so z vrnitvijo Razingarja in drugih veliko pridobili, tudi Olimpija pa bo kar močna. Za uvrstitev v končnico bo že na začetku lige treba zbirati točke. Vse ekipe so doživele precejšnje spremembe in za resnejše napovedi je treba še nekoliko počakati

Pavle Kavčič, nekdanji selektor

 
"Upam, da bodo navijači napolnili dvorano. Poskušali bomo odigrati čim bolje. Vemo, da je Salzburg v tej sezoni še veliko močnejši kot lani in je prvi favorit tekmovanja, vendar sta na ledu pomembna tudi srce in borbenost. Že prejšnjo sezono smo dokazali, da imamo tega dovolj," je pred prvo tekmo menil pomočnik trenerja pri zmajih Bojan Zajc . Proti Rdečim bikom bodo Ljubljančani še dodatno motivirani. "Nekako čutimo, da nam je Salzburg na koncu lanske sezone nekaj odvzel. Reči, ki so se dogajale v finalu, in odvzete zmage se še vedno dobro spominjamo. Že na prvi tekmi želimo pokazati, da bomo znova krojili vrh v ligi Ebel," je povedal branilec Žiga Pavlin in dodal: "Dober začetek bo za vse ekipe zelo pomemben. Tudi za nas. Z njim bi se dvignila samozavest pri igralcih in zmaga proti Salzburgu bi bila zelo dobrodošla. Z dobrimi rezultati bo tudi gledalcev na naših tekmah precej več. Menim, da smo ob zaključku lanske sezone vrnili hokej v Ljubljano in prepričan sem, da jih bo tokrat že na prvi tekmi zelo veliko. Moramo pokazati, da si zaslužimo njihovo podporo in upam, da nas bodo spodbujali skozi celotno sezono."

David Rodman in Tomaž Razingar se bosta po letu dni spet predstavila navijačem Jesenic. © Saša Despot

 

 
 

Obe ekipi se bosta uvrstili v končnico, potem pa je vprašanje, kako se bo vse skupaj nadaljevalo. Mogoče ima Olimpija manjšo prednost, ker je bolj izkušena. Bodo pa vse ekipe zelo izenačene.

Igor Beribak, trener

 
Karavanški derbi
Tudi dvoboji med Acroni Jesenicami in ekipo VSV Villach pritegnejo veliko pozornosti. "Vsi si želimo dobro začeti nastope v tej sezoni, saj bo liga zelo izenačena. Lepo bi bilo zmagati že v prvem kolu, še zlasti, ker se bomo pomerili z Beljačani. V zadnjih letih je tako imenovani karavanški derbi precej dobil na veljavi. Ekipi sta bila vselej izenačeni, verjetno bo na tekmo prišlo tudi nekaj njihovih navijačev, in v dvorani Podmežakla pričakujem res dobro ozračje za hokejsko tekmo," je povedal Tomaž Razingar , ki bo po letu premora spet zaigral v jeseniškem dresu. O postavi za uvodni obraučun se bo glavni trener Doug Bradley odločil šele po današnjem dopoldanskem treningu, Američan pa o prvi tekmi ni bil gostobeseden: "Liga bo težka. Vsak tekmec je za nas težek, a tudi mi ne bomo za nikogar lahek zalogaj. Vsi skupaj pričakujemo izjemno borbo za vsak plošček, bitk do 15. februarja in dlje pa je še kar veliko. Predvsem pa moramo igrati konstantno 60 minut, kar je temelj za uspeh. Vsi igramo za to, da bomo zmagali, zato je o ciljih na posamezni tekmi nesmiselno govoriti."

Prvo srečanje v novi sezoni sta že v četrtek na Dunaju odigrali ekipi Vienna Capitals in KAC . Po podaljšku so s 4:3 zmagali Celovčani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.