Šport
3 ogledov

Zmaji začeli priprave v "izgnanstvu"

liga ebel telemach olimpija EPA
Po poletnem premoru so se v ponedeljek začele priprave na novo sezono pri edinem slovenskem klubu v ligi Ebel, Telemachu Olimpiji.

Za zdaj še brez domačega ledenega dela, saj bodo zmaji zaradi košarkarskega evropskega prvenstva kar nekaj časa tudi "brezdomci", prav tako pa ekipa še ni popolna.

Ljubljančani so po končani prejšnji sezoni ostali skorajda brez vseh tujih okrepitev, ki so se večinoma preselili k tekmecem iz lige Ebel, ostal je le vratar Jerry Kuhn, ki je v Slovenijo pripotoval danes in bo prve treninge opravil v torek.

Kader še ni popoln

V klubu se bodo tako oprli predvsem na domače igralce, vendar tudi ta del kadra še ni popoln. Po prejšnji sezoni so pogodbe od izkušenejših podaljšali Damjan Dervarič, Aleš Mušič in Andrej Hebar, prišli pa so mladi Žiga Pešut, Gregor Koblar, Jure Sotlar in Jaka Zdešar. V tabor zelelno-belih se vrača tudi vratar Aleš Sila, treninge pa tako vseeno začenja še precej nepopolna ekipa, danes se je v Tivoliju zbralo 15 igralcev.

Precejšnjo težavo bo v pripravah na novo sezono − liga Ebel se bo začela 8. septembra −, predstavlja zasedenost dvorane Tivoli. Ker se bo hokejska velika dvorana pod Rožnikom pred in med EP spremenila v košarkarsko prizorišče EuroBasketa, bodo zmaji vsaj do srede septembra morali iskati nadomestna ledena prizorišča v Sloveniji. Za začetek so zatočišče našli v Mariboru, kamor se bodo 14 dni vozili po opravljenih dopoldanskih suhih treningih v Ljubljani.

Šele 24. septembra spet pod Rožnik

Tudi razpored lige Ebel je prilagojen košarki, saj bodo ljubljanski hokejisti v prvih krogih nenehno gostovali in bodo šele 24. septembra igrali prvo domačo tekmo.

Priprave bodo Ljubljančani začinili tudi s prijateljskimi tekmami. Najprej 7. avgusta z Medveščakom, Zagrebčani se bodo letos preselili v rusko ligo KHL in bodo tudi na pripravah v Mariboru; sledile pa bodo še tekme z norveškim Stavangerjem na Bledu, tradicionalni poletni turnir na istem prizorišču in še tekmovanje na Madžarskem konec avgusta in v začetku septembra.

Komentarjev 1
  • zic 10:14 30.julij 2013.

    Pešut??? kaj pa ta dela pri Olimpiji?? z zavoženimi tremi sezonami je nagrajen, da lahko igra pri Olimpiji!?