Šport
26 ogledov

Zmaji želijo končnico in domači naslov

Odlična končnica je Ljubljančane ponesla do zmage. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Pred začetkom lige Ebel so svoje cilje predstavili pri Tilii Olimpiji. Ljubljančani se želijo uvrstiti v končnico razširjenega avstrijskega prvenstva in osvojiti domači naslov.
Tivolija si ne bodo več delili
V novi sezoni bodo hokejisti "vladarji" Tivolija, saj se jim zaradi selitve košarkarjev iz sosednje dvorane v Stožice ne bo več treba prilagajati, kot so se morali zaradi tekem Evrolige v zadnjih sezonah.

Konec tedna se bo začela nova sezona hokejske lige Ebel. V tem mednarodnem tekmovanju že več let sodelujeta tudi najboljša slovenska kluba. V taboru Tilie Olimpije so lani ligo Ebel končali že po predtekmovanju, v novi sezoni pa želijo priti do končnice. Na sredini novinarski konferenci v Ljubljani so predstavniki kluba, trener in igralci v en glas zatrdili, da optimistično pričakujejo začetek sezone 2010/11. "Vemo, kakšni so bili rezultati v prejšnji sezoni. A smo optimisti. Zavel je nov veter, ostalo je jedro mladih igralcev. Tujci so večinoma iz skandinavskih dežel. Vse to počnemo iz preprostega razloga, ker želimo napolniti dvorano Tivoli. Cilji, ki smo si jih zadali, so jasni: želimo naslov v državnem prvenstvu in uvrstitev v končnico v ligi Ebel," je dejal predsednik ljubljanskega kluba Mitja Mejač.

Ljubljančani so v pripravah na novo sezono odigrali šest tekem. Na treh so zmagali, tri so izgubili, finski trener Hannu Järvenpää pa je ocenil, da so priprave potekale dobro. "Sezona bo dolga. Opravili smo trdo delo, začeli smo že avgusta. Odigrali smo nekaj tekem, nekatere so bile dobre, druge so pustile nekaj vprašanj. Čaka nas še veliko dela, da bi se izognili padcu med sezono. Naš cilj v tej sezoni je končnica. Imamo veliko nadarjenih mladih igralcev, dva mlada domača vratarja, ki sta se že izkazala. Optimistično pričakujemo prvo tekmo."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po lanski sezoni je v kadru slovenskih podprvakov kar nekaj sprememb. Ostalo je jedro mladih domačih igralcev na čelu z vratarjema Alešem Silo in Matijo Pintaričem. Z Jesenic se je vrnil Andrej Hebar, iz Italije Žiga Pavlin, tujci so večinoma s severa Evrope (Sami Ryhänen, Kari Haakana, Tomi Mustonen), Kevin Kantee je Američan s finskim poreklom, s Češke prihaja Petr Šachl ... Na začetku sezone še ne bo mogel igrati Aleš Mušič, ki okreva po prometni nesreči, prav tako pa še ni stoodstotno nared Kantee. Tik pred začetkom sezone so v taboru iz Tivolija dokončno sestavili moštvo, kot zadnja sta se ekipi pridružila še Domen Vedlin in Jure Kralj. "V ekipi je vse OK. Vsi že težko čakamo prvo tekmo. Z Dunajem smo igrali prejšnji teden in izgubili zaradi lastnih neumnosti, prepričan sem, da napak ne bomo ponavljali," je pred prvo tekmo nove sezone dejal finski trener. Ljubljančani bodo začeli sezono 2010/11 v petek, tekmec bo ekipa Vienna Capitals.

Med močnimi orožji na ledu bo tudi Andrej Hebar, ki se je poleti z Jesenic preselil v Ljubljano. "Že v petek gremo na zmago. Težka tekma bo, a smo jih sposobni premagati. Vesel sem, da spet igram v Ljubljani, ni lepšega kot igrati za domači klub. Naši cilji so jasni, osvojiti želimo naslov prvaka v Sloveniji in se uvrstiti v končnico lige Ebel."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.