Šport
9 ogledov

Zmaji zmago obdržali doma

Na ljubljanskem ledu je bilo znova vroče. Žurnal24 main
Tudi tretji letošnji derbi med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami se je končal z zmago gostiteljev. Ljubljančani so se tokrat veselili z zadetkom Franka Banhama v zadnjih minutah srečanja.
 

Liga Ebel, 23. kolo

T. Olimpija : A. Jesenice 4:3
Innsbruck : Gradec 4:1
Linz : Alba 4:3*
VSV : Dunaj 1:2
KAC : Salzburg 6:4
*
po podaljšku

Po pričakovanju in po napovedih se je tudi tretji večni derbi med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami v razširjenem avstrijskem državnem prvenstvu začel napadalno. Todd Elik je moral tako na prvi kazenski "počitek" že v prvi minuti srečanja, kljub akcijam in priložnostim na obeh straneh pa je prvi veljavni zadetek padel šele minuto pred koncem prvega dela tekme. Ljubljanskega čuvaja mreže Michaela Morrisona je ob igralcu več po podaji Razingarja in Hebarja premagal David Rodman , že sredi prve tretjine pa je Morrisona premagal tudi Sabahudin Kovačevič , a je sodnik njegov zadetek razveljavil. V prvi tretjini hokejisti Olimpije niso mogli računati na Brandona Yaremo, ki si je prislužil desetminutno kazen.

V začetku druge tretjine so imeli zmaji dvakrat dve minuti prednost igralca na ledu, a je niso uspeli kronati z zadetkom za izenačenje, saj je bil Gaber Glavič vedno na pravem mestu, v 27. minuti pa so gostitelji le uspeli izkoristiti prednost na ledu, Glaviča pa je za izenačenje premagal Frank Banham . V naslednjih dveh minutah so ljubljanski hokejisti še dvakrat močno zapretili Glaviču, nato pa je njihov nalet ustavil Tomaž Razingar , ki je s svojim 12. zadetkom v ligi Ebel letos Jesenicam vrnil prednost. V 37. minuti je gnečo pred vrati železarjev izkoristil Aleš Mušič in znova izenačil izid, a je veselje domačih navijačev že 50 sekund kasneje končal Andrej Hebar , ki je lepo izkoristil napako ljubljanskih branilcev.


Hokejisti Jesenic so zmago izgubili v zadnjih minutah srečanja. © Boštjan Tacol

 
V zadnjem delu srečanja so Ljubljančani še enkrat ponovili zgodbo iz predhodnih tretjin: v 47. minuti je Glaviča presenetil Egon Murič . Novo praktično stoodstotno priložnost so si zmaji priigrali v 53. minuti, a je bil Glavič spretnejši od Elika, tri minute in pol pred koncem srečanja pa se je napadalna igra zmajem vendarle obrestovala. Glaviča je še drugič na tem srečanju premagal Banham in zmago obdržal v domači dvorani. Z zmago se je Olimpija dvignila z dna lestvice, Jeseničani pa kljub porazu s točko prednosti ostajajo na vrhu lestvice. "Dobro smo začeli, dosegli regularen zadetek, ki nam ga je sodnik razveljavil. V drugi tretjini smo imeli preveč kazni, v zadnjo pa smo krenili preveč ležerno, kar je Olimpija izkoristila," je po srečanju povedal David Rodman . Razumljivo so bili po srečnem razpletu bolj zadovoljni v taboru gostiteljev. "Nismo se predali, kar se nam je na koncu obrestovalo. To me pred nadaljevanjem prvenstva navdaja z optimizmom," je dejal Randy Edmonds , strateg ljubljanskih hokejistov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.