Šport
20 ogledov

Zmaji znova nekoliko lažje dihajo

Poraz Jesenic in Sape ter zmaga Olimpije. Vse po željah ljubljanskih hokejistov Žurnal24 main
Medtem ko so hokejsti Olimpije slavili na gostovanju v Gradcu (3:1), pa so železarji v 47. kolu lige Ebel zapravili prednost in na koncu izgubili po kazenskih strelih (4:5). Razlika na lestvici: dve točki.

Hokejisti Gradca so začeli silovito. Toda vratar gostov Matija Pintarič je ubranil vse njihove nalete. Potem pa je z igralcem več po vsega šestih sekundah kazni z modre črte zadel Tomi Mustonen. To je bil alarm za Gradec, ki je še bolj pritisnil in imel trikrat igralca več. Prave ideje pa pred vrati Pintariča ni bilo, ljubljanski vratar je imel svoj večer. Nemočen je bil le v 16. minuti, ko je pred golom Petra Lenesa plošček zadel v nogo in presenetil vratarja zmajev.

Takoj na začetku drugega dela so imeli domači igralca več, Mustonen pa je ušel obrambi in dosegel še drugi gol na tekmi. Že v naslednji minuti so imeli prednost 5-4 tudi gostje, a je bil John Hughes za las nenatančen. V 36. minuti je imel lepo priložnost še Petr Šachl, njegov strel pa je ubranil vratar Fabian Weinhandl. V zadnji minuti tega dela tekme je Aleš Mušič nesrečno s palico poškodoval Darcyja Werenko ter dobil pet minut kazni ter predčasen odhod v slačilnico.

Tako so domači v zadnji del krenili s štirimi minutami prednosti igralca več, za nameček pa so v 43. minuti gostje dobili še eno izključitev. vendar domačim niti 108 sekund prednosti 5-3 ni pomagalo, obramba Olimpije na čelu s Pintaričem je zdržala vse nalete. Sodnik je pet minut pred koncem domačim dosodil še kazenski strel, ki pa ga Daniel Woger ni spremenil v izenačenje. V zadnji minuti se je spet izkazal Pintarič z dvema obrambama, pol minute pred koncem pa je Boštjan Goličič dosegel gol na prazna vrata za pomembno zmago.

Jeseničani vodili do 59. minute
Prva priložnost se je v peti minuti ponudila Michaelu Bayracku, ki je podajo Erica Wernerja preusmeril mimo vrat. Krisztian Palkovics je preizkusil dnevno formo Michala Fikrta. Udarna jeseniška naveza Rok Tičar-Robert Sabolič-Žiga Jeglič je potrebovala le osem sekund, da je izkoristila prvo prednost igralca več, v osmi minuti je Benceja Balisza ukanil Tičar. Klemen Pretnar je bil blizu zadetka ob novi številčni prednosti, a je madžarski vratar njegov strel odbil. Fikrt je bil na mestu po strelu Istvana Sofrona, ko je imela Sapa prvič igralca več. Na drugi strani je po protinapadu z igralcem manj domače vodstvo z lepim strelom povišal Tomo Hafner.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za znižanje je v drugi tretjini po strelu Andrasa Horvatha z igralcem več poskrbel Eric Johansson, ki je odbiti plošček porinil v gol. Jeseničani so obnovili prednost dveh golov v 31. minuti ob izključitvi Aleša Kranjca, ko je drugič na tekmi v polno zadel Tičar. Madžari se niso predali, le minuto pozneje je spet zadel Johansson. Sabolič je nato dvakrat zadel Balisza v čelado, na srečo brez posledic za gostujočega vratarja.

V 42. minuti je po slalomu v jeseniški obrambni tretjini Johansson s strelom pod prečko dopolnil "hattrick". Železarji so se vrnili v vodstvo, ko je po prodoru Mitje Robarja zadel Pretnar. Hafner je zadel prečko v 47. minuti. Balisz je s pomočjo vratnice preprečil nov zadetek v svoji mreži po zaporednih poskusih Cavosieja in Pretnarja. V 56. minuti je Balasz Ladanyi zadel Fikrta v noge, ko je jeseniški vratar klečal pred svojimi vrati. V 59. minuti pa so gostje v gneči pred vrati Fikrta plošček potisnili v gol. Glavni sodnik je zadetek, ki so ga pripisali Johanssonu, priznal po ogledu posnetka.

V podaljšku je Johansson naredil prekršek, Jeseničani pa niso prišli do pravega zaključka z igralcem več. Najbližje golu je bil njihov sokrajan v dresu Sape, Aleš Kranjc, ki je v protinapadu nastreljal Fikrta. Zmagovalca je nato je v peti seriji kazenskih strelov odločil Ladanyi.

Liga Ebel, 47. kolo:

Lestvica:
1. KAC 68 točk

2. Salzburg 60
3. Dunaj 58
4. Beljak 53
5. Linz 52
6. Gradec 50
7. Medveščak 46
8. Olimpija 46
9. Jesenice 44
10. SAPA 42

Acroni Jesenice : SAPA Fehervar 4:5* (2:0, 1:2, 1:2)
Tičar (13, 31), Hafner (19), Pretnar (43); Johansson (28, 32, 42, 59)
*po kazenskih strelih

Graz99ers : Tilia Olimpija 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Lenes (16); Mustonen (7, 22), Goličič (60)

Red Bull Salzburg : Vienna Capitals 3:1

VSV - Medveščak 2:1

Linz : KAC 4:3*
po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.