Šport
34 ogledov

Zmešnjava – dve izredni skupščini v nekaj urah

Matjaž Rakovec bo nasledil dolga leta nezamenljivega Ernesta "Nestla" Aljančiča. Žurnal24 main
Pred začetkom lige Ebel v petek bo zelo vroče tudi na Hokejski zvezi Slovenije. Za sredo sta napovedani kar dve izredni skupščini. Na prvi bodo znova glasovali o zaupnici predsedniku krovne zveze Matjažu Rakovcu.

Ta teden se bo začela nova hokejska sezona. V petek in nedeljo s prvimi tekmami razširjenega avstrijskega prvenstva in tudi s slovenskima udeležencema, že v sredo pa bo vroče ob ledu. Za ta dan sta namreč predvideni kar dve izredni skupščini krovne hokejske organizacije Hokejske zveze Slovenije (HZS).

Zgodba o nesoglasjih med vodilnimi v slovenski hokejski zvezi je že dolga, zadnje poglavje pa se je oblikovalo poleti. Konec junija je bila namreč redna skupščina HZS, na kateri so glasovali tudi o zaupnici predsedniku Matjažu Rakovcu. Ta je takrat glasovanje uspešno prestal, saj je dobil minimalno podporo.

Toda nadzorni odbor zveze (NO HZS) je dan po tej skupščini s sporočilom za javnost podvomil o zakonitosti glasovanja. Predsednik NO HZS Janez Potočnik je nato avgusta našel vrsto nepravilnosti, ki naj bi jih po njegovem in mnenju NO naredili na HZS in na sami skupščini. Potočnik in NO (v njem je tudi nekdanji dolgoletni predsednik HZS Ernest Aljančič) sta zato zahtevala izredno skupščino, na kateri naj bi spet glasovali o zaupnici predsedniku Rakovcu.

Glavna točka prve od dveh izrednih skupščin, sklicanih za sredo v ljubljanski dvorani Tivoli, bo seveda prav glasovanje o zaupnici predsedniku HZS. Pred tem bodo obravnavali še poročila in sklepe NO, po glasovanju o Rakovcu pa bodo predvidoma sprejeli še akte HZS.

Tri ure pozneje bo na sporedu še ena izredna skupščina, ki ima prav tako na dnevnem redu nekaj zanimivih točk: sprejem zapisnika 26. redne skupščine HZS – tiste, ki jo NO označuje za sporno –, razrešitev NO HZS ter nato izvolitev NO HZS, za konec pa še sprejem statuta HZS.

Rakovec je na mesto predsednika HZS prišel oktobra lani na 25. volilni skupščini. Rakovec, generalni direktor Zavarovalnice Triglav in nekdanji predsednik slovenske vaterpolske zveze, je bil takrat edini kandidat za predsednika, predlagalo ga je pet slovenskih klubov. Rakovec je ob nastopu predsedniške funkcije poudaril, da si bo prizadeval za odpravo starih zamer v slovenskem hokeju, za ločitev vodenja zveze od vprašanj stroke ter predvsem sanacijo dolgov zveze, ki so se ob menjavi na vrhu merili v sto tisočih evrov.

Na predsedniškem mestu je Rakovec takrat zamenjal prav Ernesta Aljančiča, sedanjega člana NO HZS, ki je bil na predsedniškem položaju HZS z nekaj prekinitvami kar 12 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.