Šport
24 ogledov

Znal se bo soočiti s pritiskom publike

Savšek je bil po devetem času kvalifikacij dobro razpoložen. (Foto: Matej Podgor Žurnal24 main
Prvi dan SP v slalomu sta bila od Slovencev najboljša kanuista Anže Berčič in Benjamin Savšek, ki sta se v polfinale uvrstila s časoma za prvo deseterico. Savšek pravi, da se bo znal soočiti s pritiskom.
Prestavljeno!
Zaradi visokega vodostaja Save ta četrtek v Tacnu ne bo tekmovanja. Nov spored bo znan v četrtek zvečer po izrednem sestanku ekip, a vse kaže, da bodo imeli kajakaši (Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj) kvalifikacije v petek ob 14.30 (takrat bi sicer morala biti ekipna tekma).

Benjamin, kako ste zadovoljni s kvalifikacijskim nastopom?
Kvalifikacije so se dobro razpletle. V drugi vožnji sem bil še boljši kot v prvi, a lahko bi šel še hitreje. Za kvalifikacije je s tem rezultatom cilj izpolnjen. Na progi sem užival. Vesel sem, da se je kljub dežju ob progi zbralo nekaj navijačev. Veselim se nedeljskega nastopa, ko bo sonce in še večja podpora.

Zdaj bolje veste, kako močna je konkurenca. Kakšen bo cilj za nedeljo?
Konkurenca je kar močna, kot na vsakem SP. Čeprav je to moja domača proga, se moram maksimalno pripraviti. Nimam toliko prednosti, da bi lahko igral na karto domače proge, da bi si lahko jemal kakšne rezerve. Upam, da se uvrstim med prvim deset, torej v finale. Tam bo pa vse odprto. Vseh 10 se bo borilo za prva tri mesta. Upam, da se uvrstim v finale, da bom imel možnost peljati pred domačimi navijači in se uvrstiti čim višje.

Težavnost tacenske proge je odvisna od postavitve. Je ta težka?
Mislim, da je proga kar zahtevna. Tukaj smo imeli tudi izbirne tekme in takrat je bila proga lažja oziroma je bila postavitev bolj tekoča, ker so jo postavljali domači trenerji, ki bolje poznajo vodo. Na določenih mestih si je zdaj treba pomagati z močjo, da ujameš vratca. Poleg tega nam še ni bilo naklonjeno vreme. Upam in pričakujem, da bo konec tedna sonce, s tem pride tudi boljša volja in več občinstva.

Opozorilo navijačem!
Zaradi pomanjkanja parkirišč in blata na improviziranih se v Tacen odpeljite z avtobusom ali kolesom, da se ne ponovi sredin scenarij.

Je za vas domača publika spodbuda ali morda psihična obremenitev?
Če bo res velika množica, morda na startu res čutim nekaj več pritiska. Na progi čutiš napetost. Malo bolj sem napet, še posebej na startu. Če je malo manj množice, mi je lažje. Čeprav je to moje prvo SP doma in še nisem startal pred tako veliko množico, se bom s tem vseeno znal soočiti.

Za slovenske tekmovalce je to SP zelo pomembno. Je bilo letos vse podrejeno tej tekmi?
Ja, res sem vse podredil SP. Vse leto smo se pripravljali. Že lani so bili cilji usmerjeni v to prvenstvo. Zdaj smo tukaj in se moramo izkazati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.