Šport
20 ogledov

Znan spored letošnje sezone

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Če ste zamudili letošnje prvenstvo World Series of Poker, bi bilo morda pametno, da sedaj čim prej začnete načrtovati svoj obisk Las Vegasa in prvenstva WSOP za prihodnje leto.

Eden od načinov, da si zagotovite svoj nastop na prvenstvu vseh prvenstev je tudi ta, da zmagate katerega od turnirjev serije WSOP-Circuit, katere celoten spored je bil predstavljen pred nekaj dnevi.

Letošnja sezona turneje WSOP-C bo tako obsegala kar 12 postaj širom ZDA, sezono pa bo odprlo prvenstvo, ki ga bo od 19. do 31. avgusta gostila igralnica Horseshoe v mestecu Council Bluffs v Iowi. Poleg nekaterih novih lokacij turnirjev, pa bo nova sezona WSOP-Circuit vpeljala tudi nekaj drugih novosti. Med njimi je tudi skupna lestvica, saj bodo gralci za svoje dobre predstave na vseh turnirjih, na katerih se podeljujejo šampionski prstani, prejeli točke, po koncu sezone pa bo 100 najbolj pridnih zbiralcev točk, prejelo vstopnice za poseben finalni turnir.

Uvajajo se novi regionalni WSOP-C Championship turnirji s prijavnino 10.000$.
Poleg tega se bodo poenotile tudi strukture in razdelitev nagrad, ki bodo za vse turnirje letošnje sezone WSOP-Circuit enake, edina izjema bodo zgoraj omenjeni Championship turnirji, ki bodo zaradi višje prijavnine in manjšega števila nastopajočih, podvrženi svoji strukturi.

V novi sezoni se obeta boljša pokritost turnirjev. Vsaka postaja na sporedu letošnje sezone bo namreč tokrat deležna enake obravnave, saj bodo vsi turnirji pokriti s kamerami, po koncu vsake postaje, pa bodo iz posnetkov pripravljene posebne 2 urne oddaje o dogajanju na turnirjih. Poenotile pa se bodo tudi prijavnine, ki bodo nekoliko nižje, in sicer za vse glavne turnirje na 1.500$.

Podpredsednik WSOP Ty Stewart je novo podobo turneje opisal takole: "Zavedali smo se, da so turnirji serije WSOP Circuit potrebni poživitve in mi smo se zadeve lotili kar s steroidi. Z novostmi, ki smo jih pripravili, smo želeli turnejo WSOP-C vrniti nazaj h koreninam prvenstva WSOP, saj smo želeli ponovno ponuditi vsem igralcem, ne glede na stanje v njihovi denarnici, priložnost da pokažejo svoj talent in se potegujejo za tako slavo, bogastvo in spoštovanje, ki ga s seboj prinašata borba pred TV kamerami in WSOP zapestnica.

Prav tega utegnejo igralci biti letos spet deležni. Novosti, ki so jih pripravili odgovorni, bodo namreč skorajda zagotovo ponovno povečale zanimanje za WSOP-C turnirje, ki je, roko na srce, v zadnjih letih strmo upadalo. Ali bo nova formula res uspešna, pa bomo videli že kmalu, saj se nova sezona turneje WSOP-Circuit, začenja že čez dobra 2 tedna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.