Šport
23 ogledov

Znana lastnica slavne zadnjice

Fiona Walker s slavnim plakatom. Žurnal24 main
Predvsem tisti nekoliko starejši ljubitelji tenisa zagotovo dobro poznate znameniti plakat, na katerem je v glavni vlogi neznana mladenka oziroma njena zadnjica.

Fiona Walker. Tako je ime dekletu, ki je sredi sedemdesetih posnela drzno fotografijo za danes znameniti plakat, ki je izšel leta 1976. V 35. letih so ga prodali v več kot dveh milijonih izvodov in to kljub temu, da do danes ni bil razkrita indetiteta mladenke. Fiona je fotografijo posnela, ko je bila stara komaj 18-let. Po 35. letih pa se je z njim v roki predstavila v izložbi, ki promovira tenis kot umetnost. Umetnica in mati treh otrok si niti v sanjah ni mogla predstavljati, da bo njena atraktivna fotografija postala takšen svetovni hit.

"Bila sem naivna"
Fiona je pozirala na pobudo njenega takratnega fanta Martina Elliota, ki je tudi posnel fotografijo. "Moji otroci govorijo ljudem, da sem jaz na fotografiji, a jim ne verjamejo. Bila sem zelo naivna in za to nisem dobila denarja, ampak mislim, da je to najbolj prodajan plakat v zgodovini. Moja mati ima zelo bledo kopijo v očetovi delovni sobi in to v velikosti razglednice. In to je vse. Seveda se ne morem nehati smejati, ko ga vidim, a vidim ga ne čudnih mestih," je ob razkritju dejala Fiona Walker.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.