Šport
91 ogledov

Znana najboljša športnika invalida

veselka pevec Facebook/Veselka Pevec
Najboljša športnika leta med invalidi sta strelca Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek.

Priznanji sta si zaslužila z osvojenima zlato in srebrno medaljo na paraolimpijskih igrah v Riu. Med ekipami je bila najboljša reprezentanca slepih in slabovidnih kegljačev, ki je osvojila prvo mesto na EP. Zlato so osvojili Safet Baltič, Jakob Vodušek, Tomaž Furlan, Miro Rus, Marjan Žalar, Igor Žagar, Sašo Kajtna in Franc Tomšič.

Za današnja nagrajenca med posamezniki priznanji nista prvi takšni, ki sta jih v bogati karieri že dobila; Franček Gorazd Tiršek je bil najboljši športnik Slovenije že v letih 2012, 2014 in 2015, Veselka Pevec pa 2014.

Nagrade najboljšim športnikom v letu 2016 so podelili danes na slavnostni prireditvi krovne organizacije za šport invalidov (ZŠIS-POK) v Ljubljani.

Letošnje leto je bilo za športnike invalide prav posebno, saj je bilo vrhunec štiriletnega obdobja s paraolimpijskimi igrami. Z njih so se tudi Slovenci vrnili s številnimi lepimi dosežki, najbolj pa sta seveda izstopali medalji, zlata Veselke Pevec in srebrna Frančka Gorazda Tirška.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.