Šport
48 ogledov

Znana oba finalista

krimovke Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Celju premagale Mlinotest Ajdovščino z 28:21 (13:14).

Aktualne slovenske državne prvakinje so v prvi polfinalni tekmi zaključnega turnirja v dvorani Golovec v drugem polčasu strle odpor Ajdovk, ki so v 20. minuti z golom Tine Ferfolja povedle z 10:7. 4

S tremi goli prednosti so vodile tudi pet minut pozneje, ko je v polno zadela Nada Pejović. Do odhoda na odmor so krimovke izid znižale le na gol zaostanka, v desetih minutah drugega polčasa pa so z delnim izidom 6:2, trikrat je Sandro Srečkovič premagala Polona Barič, Ajdovkam pobegnile na 19:16.

Tekma je bila bolj ali manj odločena v 46. minuti, ko je Mirjeta Bajramoska zadela za 21:17, saj ajdovske rokometašice niso imele več moči, da bi se približale branilkam pokalnega naslova, ki so na koncu prišle do zanesljive zmage.

Najboljše strelke Krima Mercatorja so bile Nina Jeriček s šestimi goli, pet jih je dosegla Baričeva, štiri pa Elizabeth Omoregie, v ekipi Mlinotesta Ajdovščine pa je bila sedemkrat uspešna Ferfolja, petkrat Hristina Nedelkovič in štirikrat Pejovićeva.

Krim Mercator je do zdaj pokalno lovoriko osvojil triindvajsetkrat, trikrat je bila najboljša Olimpija.

Rokometašice Z'dežele so v drugi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Celju premagale Zelene doline Žalec s 26:23 (13:10) in se uvrstile v nedeljski finale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.