Šport
14 ogledov

Znane najboljše štiri

Jelena Janković se je takole veselila zmage in uvrstitve v polfinale turnirja v Žurnal24 main
Znane so štiri najboljše igralke finalnega turnirja WTA v Dohi. Kot zadnja se je sestrama Williams ter Jeleni Janković pridružila še srečna poraženka Caroline Wozniacki.

Danes je bil v Dohi na sporedu en obračun iz kostanjeve ter dva iz bele skupine. Iz slednje se je v polfinale uvrstila Jelena Janković, ki je bila z rezultatom 6:2, 6:2 boljša od Caroline Wozniacki. Jankovićeva je svojo nasprotnico v obup spravljala zlasti s svojim odličnim 'returnom', saj je na njen servis osvojila kar 57 odstotkov točk. Srbkinja si je s to zmago že zagotovila nastop v polfinalu turnirja, Wozniacki pa je morala na morebitno uvrstitev počakati na razplet zadnje tekme, kjer je potrebovala poraz svoje prijateljice Azarenke proti Poljakinji Radwanski.

Na zadnji tekmi kostanjeve skupine sta se spopadli Svetlana Kuznjecova, ki je bila že pred obračunom brez možnosti za napredovanje ter njena rojakinja Elena Dementijeva. Boljša je bila prva in tako poskrbela, da ji bo na poti domov lahko družbo delala tudi njena današnja nasprotnica. Zaradi ugodnega razpleta na tej tekmi se je v polfinalu Jankovićevi ter svoji sestri Sereni, pridružila še Venus Williams.

Zadnja današnja tekma med Viktorijo Azarenko ter Agnieszko Radwansko se je končala z  zmago slednje, ki je bila boljša z rezultatom 6:4,  5:7, 1:4. Po izenačenem prvem nizu je v drugem Azarenka nekoliko izboljšala svojo igro ter povedla s 4:0, po tem, ko je na svoj prvi servis osvojila več kot 80 odstotkov točk. Pri visokem zaostanku se je Radwanska končno le zbrala in poskrbela za neverjeten preobrat na 5:7. Po uri in 50 minut igre je semafor kazal rezultat 1:1 v nizih. Tretji niz je bolje začela Radwasnka in pri rezultatu 4:1 za Poljakinjo je morala očitno šepajoča Azarenka dvoboj zaradi bolečin predati. V polfinale je tako kot zadnja napredovala Danka Wozniacki.

Doha, WTA, izidi 30.oktobra:

J. Janković (Srb) : C. Wozniacki (Dan) 6:2, 6:2
S. Kutnjecova (Rus) : E. Dementijeva (Rus) 6:3, 6:2
V. Azarenka (Blr) : A. Radwanska (Pol) 6:4, 5:7, 1:4 (b.b.)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.