Šport
70 ogledov

Znane prvakinje v odbojki

Katja Mihalinec Matic Klanšek Velej/Sportida
Državno odbojkarsko prvenstvo za ženske odločeno že po treh tekmah.

Odbojkarice Nove KBM Branika so osvojile 15. naslov državnih prvakinj v samostojni Sloveniji. Na tretji tekmi finala so na domačem igrišču s 3:0 (23, 18, 15) premagale v zadnjih letih velikega tekmeca Calcit Volley in do drugega zaporednega naslova prišle z izidom 3:0 v zmagah.

Mariborčanke so do uspeha prišle povsem zasluženo, saj so v sezoni na slovenskih igriščih izgubile le enkrat, premagale so jih le Kamničanke, takrat so Štajerke igrale brez najboljše igralke Ize Mlakar.

Kamničanke so večino svojih možnosti v finalni seriji izgubile že na prvi tekmi, ko so po izenačenem boju klonile z 2:3, kar pa tudi ni bilo nepomembno, v zadnjem nizu tega obračuna si je koleno poškodovala najboljša napadalka in sprejemalka Američanka Ali Frantti, kar se je ob odsotnosti poškodovanih reprezentantk Urške Igličar in Maje Pahor še kako poznalo. Franttijeva je v tretji tekmi sicer stopila na igrišče, a ni mogla pomagati tako, kot bi si želel trener Gregor Rozman in soigralke.

So pa gostje kljub temu na trenutke nudile dostojen odpor. Še posebno to velja za prvi niz, v katerem niso bile daleč od zmage. Z dobrimi servisi so prišle do vodstva s 17:14, a je njihov nalet zaustavila Marina Kaučič, ki najprej z dvema točkama poskrbela za izenačenje, nato pa z asom tudi za vodstvo 19:18. Kamničanke so še nekajkrat izenačile, nato pa je Ela Pintar postavila izid 23:21, kar je v nervozni končnici zadostovalo za vodstvo 1:0, za katerega je dokončno poskrbela Mlakarjeva.

Nova KBM Branik se je pred tekmo zavedala, da zna biti tretja tekma najtežja, prvi niz je to le potrdil, a ko so ga dobile, jim je nekaj bremena s pleč, kar se je pokazalo na začetku drugega niza. Mlakarjeva je svojo ekipo na prvi tehnični odmor odpeljala z vodstvom 8:3, pozneje je bilo po točki Kaučičeve že 13:6. Koliko Franttijeva pomeni kamniški ekipi, so lahko gledalci videli v drugem nizu. Ko je vstopila v igro, so Kamničanke znižale zaostanek na samo dve točki, tak zaostanek so imele tudi pri izidu 17:15, nekaj trenutkov pozneje pa so imele priložnost, da se še bolj približajo. A to jim je z blokom preprečila Anita Sobočan. S tem so se gostiteljice spet dvignile in zanesljivo dobile niz.

Njihova premoč se je nadaljevala tudi v tretjem nizu, ki so ga odprle z vodstvom 3:0, ob prvem tehničnem odmoru pa vodile z 8:4. Ko je tokrat odlična Kaučičeva s servisi ter tudi točko v napadu domačim zagotovila vodstvo 15:8, je vsem dvorani postalo jasno, da bo zmaga ostala doma in da bo Nova KBM pokalni lovoriki dodala še prvenstveno. To sta se zavedala tudi trenerja, ki sta v igro poslala nekatere rezervistke, kar pa na rezultat ni vplivalo, Kaučičeva je z novim asom končala letošnjo zgodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.