Šport
83 ogledov

Znane tekmice za SP

Uroš Bregar Slovenija Španija EP v rokometu EPA
Slovenske rokometašice se bodo na decembrskem svetovnem prvenstvu, ki ga bo gostila Nemčija, v skupini A pomerile s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem.

"Gledaš na to, da bo čim bolj ugoden žreb, ampak glede na to, iz katerega bobna smo prišli, so z nami še tri evropske ekipe. Tukaj je stara znanka Španija, igrali smo tudi že s Francijo, tukaj je tudi Romunija, ki je bila na zadnjem SP celo tretja, pa Angola, ki je stalnica SP, igra hitro, dobro ... Cilj bo priti med 16. Ne bo nam lahko, ampak v športu nobena pot ni lahka. Najprej nas sicer čakajo tekme v kvalifikacijah za EP, kamor bi se tudi radi uvrstili, potem pa finiš v decembru, ki se ga že veselimo," je današnji žreb pokomentiral slovenski selektor Uroš Bregar.

V skupini B bodo igrale Norveška, Švedska, Češka, Madžarska, Argentina in Poljska, v skupini C Danska, Rusija, Brazilija, Črna Gora, Japonska in Tunizija, v skupini D pa Nizozemska, Nemčija, Srbija, Južna Koreja, Kitajska in Kamerun.

SP bo med 1. in 17. decembrom v Nemčiji. Skupina A bo igrala v Trierju, skupina B v Bietigheim-Bissingenu, skupina C v Oldenburgu, skupina D pa v Leipzigu. Zaključni boji bodo v Magdeburgu, Hamburgu in Leipzigu.

Izbranke selektorja Bregarja so se na SP prebile skozi dodatne kvalifikacije, ko so bile boljše od Hrvatic. Nazadnje so Slovenke na mundialu nastopile pred dvanajstimi leti v Rusiji, ko so zasedle 14. mesto. Na svojem premiernem nastopu v Nemčiji 1997 so osvojile 18., na drugem v Italiji 2001 deveto, najboljše pa so bile na Hrvaškem 2003, ko so zasedle osmo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.