Šport
38 ogledov

Znani četrtfinalisti Roland Garrosa

Gael Monfils, Stan Wawrinka EPA
Znanih je vseh osem udeležencev turnirja posameznikov na odprtem teniškem prvenstvu Francije.

V četrtfinale turnirja na pariškem pesku so danes napredovali Andy Murray, Kei Nishikori, Stan Wawrinka in Marin Čilić. Že pred tem so si mesto v četrtfinalu zagotovili Pablo Carreno Busta, Rafael Nadal, Dominic Thiem in Novak Đoković.

Murray, prvi nosilec turnirja posameznikov na odprtem teniškem prvenstvu Francije, se je prebil v četrtfinale, potem ko je v osmini finala brez izgubljenega niza premagal 21-letnega Rusa Karena Hačanova. Škot je tako vpisal 650. zmago v karieri.

Murray je po zmagi proti Argentincu Juanu Martinu del Potru s 7:6 (8), 7:5 in 6:0 v osmini finala Roland Garrosa prikazal še bolj prepričljivo predstavo, Rusa je ukanil z izidom 6:3, 6:4, 6:4. Prvi nosilec ni imel težav s 53. igralcem sveta, ki je na poti do osmine finala izločil Čeha Tomaša Berdycha in Američana Johna Isnerja. V svojem sedmem pariškem četrtfinalu se bo Škot pomeril z Japoncem Nishikorijem, osmim nosilcem, ki je Fernanda Verdasca premagal v štirih nizih z 0:6, 6:4, 6:4, 6:0.

Zadnji četrtfinalni par sta dala obračuna osmine finale med Švicarjem Wawrinko in Francozom Gaelom Monfilsom ter Južnoafričanom Kevinom Andersonom in Hrvatom Marinom Čilićem. Tretji nosilec Wawrinka, ki je na pariškem pesku slavil pred dvema letoma, je  v dvoboju dneva Monfilsa ugnal s 7:5, 7:6 (7), 6:2, sedmopostavljenisilec Čilić pa je napredoval, potem ko je njegov tekmec v drugem nizu pri vodstvu Hrvata s 6:3 in 3:0 predal dvoboj zaradi poškodbe stegenske mišice. Čilić je prvi Hrvat v četrtfinalu Roland Garrosa po letu 2006, ko je imela Hrvaška v tej fazi tekmovanja dva predstavnika - Maria Ančića in Ivana Ljubičića.

Španec Carreno Busta se bo v četrtfinalu udaril s "kraljem peska" rojakom Nadalom. Avstrijca Thiema pa čaka četrtfinalni dvoboj proti Srbu Đokoviću, lanskemu zmagovalcu pariškega turnirja.

Hrvatica iz rok izpustila veliko prednost

Tretja nosilka Romunka Simona Halep je s 6:1, 6:1 odpravila Španko Carlo Suarez Navarro. Ukrajinka Jelina Svitolina, peta nosilka, pa je bila boljša od Hrvatice Petre Martić s 4:6, 6:3, 7:5. Hrvaška igralka je v zadnjem nizu že vodila s 5:2 in imela na servis tekmice prednost 30:0. Halepova in Svitolina se bosta udarili za polfinalno vstopnico.

Zadnji četrtfinalni par je bil znan po dvobojih Francozinj Caroline Garcia in Alize Cornet ter Paragvajke Veronice Cepede Royg in Čehinje Karoline Pliškove. Garcia je brez težav premagala Cornetovo s 6:2, 6:4, druga nosilka Pliškova pa je za zmago proti Cepede Roygovi potrebovala tri nize z 2:6, 6:3, 6:4.

Mesto v četrtfinalu so si že prej zagotovile Latvijka Jelena Ostapenko, Danka Caroline Wozniacki, Francozinja Kristina Mladenović, Švicarka Timea Bacsinszky.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.