Šport
68 ogledov

Znani ekstremni športnik umrl pri 23

Johhny Strange, wingsuit Youtube
Znani ekstremni športnik Johnny Stranga je umrl ob letenju z wingsuit obleko.

Johhny Strange je umrl pri 23 letih ob poskusu letenja z wingsuit obleko. Američan se je ponesrečil v Švici. Krilobleka je letalna obleka za povečanje vzgona, s tem pa je možno preleteti večje razdalje. Strange se je sicer še v ponedeljek iz Švice oglasil v oddajo Kevin and Bean show ter povedal, da snema nevaren podvig z wingsuit obleko pri katerem "letimo super blizu rečem". Svoj zadnji posnetek je delil tudi na socialnih omrežjih.

Strange je zaslovel že pri 12 letih, ko se je povzpel na Mt. Vinson, s 4.892 metri najvišji vrh Antarktike. S tem je začel podvig, ki ga je končal pri 17. letih starosti, ko je osvojil še zadnji najvišji vrh na eni izmed celin. S tem je postal najmlajša oseba, ki se je kdajkoli povzpela na najvišje gore vseh celin.

"Za Johhnyja Stranga je avantura način življenja. Dogodivščine išče med BASE skoki v Veliki Kanjon, na deskanju po devetmetrskih valovih na Havajih ali rolkanju po pobočju gora. Johnny Strange je mož, ki poooseblja pogum, moč in razburljivost," je zapisano na njegovi spletni strani, kjer so še dodali: "Uspešen je zato, ker svoje življenje živi v skladu z dobrimi nameni. Vse kar počne, je povezano z ozaveščanjem o Parkinsonovi bolezni in trudom, da prekine genocide, ki se dogajajo po celem svetu. Johnny Strange je pravi avanturist, a tudi humanitarni delavec, ki je zelo čustveno navezana na reči, ki jih podpira." 

Komentarjev 3