Šport
23 ogledov

Znani prvi tekmeci Slovenije v svetovni ligi

Andrea Giani odbojka ep v bolgariji slovenija CEV
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo prihodnje leto igrala v tretji skupini svetovne lige. Mednarodna odbojkarska zveza pa je danes objavila tekmece evropskih podprvakov. Slovenci se bodo za preboj v drugo skupino borili s Tunizijo, Venezuelo, Katarjem, Portorikom in Nemčijo.

Mednarodna odbojkarska zveza FIVB je letos skupine razširila z osem na dvanajst skupin, saj je želela v tekmovanje vključiti še Grčijo in Španijo, saj se ena držav v nasprotnem primeru ne bi mogla udeležiti tekmovanja. Širitev pa je razveselila tudi Nemce, Katarce, Makedonce in Tajvance, ki so tako dobili možnost, da se vključijo v to elitno tekmovanje.

Predtekmovanje svetovne lige se odigra v treh skupinah, Slovenija se je zaradi rezultatov uvrstila v zadnjo, tretjo skupino. V tretji skupini svetovne lige bodo tako še Tunizija, Venezuela, Katar, Portoriko in Nemčija, s katerimi se bo Slovenija tudi borila za nastop na zaključnem turnirju tretje skupine. Le zmagovaleczaključnega turnija pa napreduje v drugo skupino. Na istem rangu kot Slovenija pa se bodo pomerili še Mehika, Španija, Črna gora, Tajvan, Kazahstan in Grčija.

Začetek turnirja prihodnje leto junija

Kot so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije, se bo tekmovanje začelo 17. junija, s tremi turnirji, na katerih se bodo med seboj pomerile po štiri reprezentance. Drugi niz treh turnirjev bo potekal teden dni kasneje, od 24. do 26. junija. Slovenija bo na prvem turnirju zaigrala proti Tuniziji, Venezueli in Katarju, na drugem pa proti Portoriku, Katarju in Nemčiji.

Finalni turnir najboljše četverice ekip se bo odvijal med 1. in 3. julijem, a za zdaj še ni znano, po kakšnem ključu si bo posamezna reprezentanca lahko zagotovila nastop na zaključnem turnirju, prav tako pa še ni znano, kdo bodo organizatorji posameznih turnirjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.